Open Vld-Kamerlid Robby De Caluwé.
Volledig scherm
Open Vld-Kamerlid Robby De Caluwé. © iStock / rv

Open Vld wacht niet op consensus en legt uitbreiding euthanasiewet op tafel

De Open Vld vraagt dat de Kamer een wetsvoorstel rond de uitbreiding van de euthanasiewetgeving prioritair behandelt. In het regeerakkoord spraken de meerderheidspartijen af om voor ethische aangelegenheden eerst onder elkaar naar een consensus te zoeken, maar daar willen de liberalen niet op wachten.

15 reacties

  • etienne vijverman

    2 maanden geleden
    laat de mens eens zelf beslissen wanneer het echt niet meer menswaardig is .....
  • oswald billiet

    2 maanden geleden
    De wilsonbekwaamheid is de zwakke schakel in de hele wetgeving. Meer en meer treft zijn jonge mensen . Het drama van geheugenverkies kan zo vlug optreden dat wilsonbekwaamheid nauwelijks opgemerkt wordt en waar de betrokken persoon niet meer in staat is om nog tot besluit te komen. Familieleden bijgestaan door de huisdokter zouden in die mogelijkheid voor euthanasie moeten betrokken worden.
  • Veronica Voorhelst

    2 maanden geleden
    Ik zou euthanasie verbieden. Zolang er leven is, is er hoop. En wie weet wat er op korte tijd nog kan veranderen of ontdekt worden.
  • carl bulckaert

    2 maanden geleden
    Gelukkig bestaat open vld anders was er nooit sprake geweest van euthanasie, alleen al Daarom stem ik op Vld, zeker niet op cdv die hebben er alles aangedaan om euthanasie tegen te houden in Belgie. Mijn oprechte waardering ook voor de dokters dieveuthanasie uitvoeren, zij zijn altijd wettelijk kwetsbaat , een pure schande, zij doen dit echt niet voor hun plezier alleen uit medeleven proficiat aan die artsen!
  • François THIJS

    2 maanden geleden
    Ik ben 200 % voor de uitbreiding van de euthanasiewet, maar als je dit jaren laat aanmodderen, lijkt me dit toch vooral een verkiezingsstunt. En wat met personen die niet meer zelf kunnen beslissen? Allicht bedoelt men dan personen die in een coma liggen. Dan moet je maar zo verstandig zijn om een euthanasieverklaring op voorhand op te stellen. En die verklaring moet rechtsgeldig blijven, ook als je in een coma beland. En dan ligt de beslissing over de euthanasie gewoon bij de getuigen.