© EPA-EFE

Sony schrapt 900 jobs bij Playstation: “Extreem moeilijke beslissing”

Sony schrapt 900 jobs op de Playstation-afdeling van het bedrijf, waardoor het personeelsbestand met 8 procent daalt. Dat meldt technologiewebsite The Verge.

gjs
Bron: Reuters

Het is niet het eerste bedrijf in de gaming- en technologiesector waar ontslagen aangekondigd worden. Playstation-topman Jim Ryan heeft het in een interne memo die naar het personeel gestuurd werd over een “extreem moeilijke beslissing”, maar wel één die nodig is om “als bedrijf te blijven groeien en ons verder te kunnen ontwikkelen”. “We hebben er de voorbije maanden veel over gepraat onder de directieleden en doen dit omdat het niet anders kan.”

Overal ter wereld dreigen mensen ontslagen te worden, staat er nog in. Zeker is al dat de studio van het bedrijf in Londen gesloten wordt. “We zullen gesprekken beginnen met degenen die mogelijk risico lopen”, staat nog in de mail van Ryan. “Voor degenen die Sony gaan verlaten: u verlaat dit bedrijf met ons diepste respect en waardering voor al uw inspanningen tijdens uw ambtstermijn. Voor degenen die bij SIE zullen verblijven: we zullen tijdens dit proces afscheid nemen van vrienden en collega’s die we koesteren, en dit zal pijnlijk zijn. Uw veerkracht, gevoeligheid en aanpassingsvermogen zullen de komende weken en maanden van cruciaal belang zijn.”

Ryan schrijft dat het niet eenvoudig wordt. “En ik ben me bewust van de impact die dit zal hebben op het welzijn. Getroffen werknemers krijgen ondersteuning, waaronder ontslagvergoedingen. Hoewel dit uitdagende tijden zijn, duidt dit niet op een gebrek aan kracht van ons bedrijf, ons merk of onze sector. Ons doel is om wendbaar en flexibel te blijven en ons te blijven concentreren op het leveren van de best mogelijke game-ervaringen, nu en in de toekomst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer