© DBA

Moslimexecutieve wil dat Raad van State zich over Waals verbod op onverdoofd slachten buigt

De Moslimexcutieve, het vertegenwoordigend orgaan van de moslimgemeenschap in ons land, vraagt dat het Waals Parlement het advies vraagt van de Raad van State over het decreetvoorstel rond onverdoofd slachten.

Dat voorstel is al in de bevoegde commissie goedgekeurd, maar moet nog door het voltallige parlement worden gestemd. Ook het Centraal Israëlitisch Consistorium, het orgaan van de joodse gemeenschap, vroeg vrijdag al hetzelfde.

Als het voorstel wordt goedgekeurd, wordt onverdoofd slachten in Wallonië verboden vanaf 1 juni 2018. Voor het rituele slachten komt er een overgangsperiode tot 1 september 2019. Vermits het offerfeest dat jaar plaatsvindt in augustus, zal er dan nog onverdoofd kunnen worden geslacht.

De Moslimexecutieve vraagt zich af of het voorstel wel in onvereenstemming is met de door de Grondwet en door het Europees mensenrechtenverdrag gegarandeerde vrijheid van godsdienst. ‘Een beslissing die zo gevoelig is moet met alle nodige voorzichtigheid genomen worden en moet zoeken naar een juist evenwicht tussen dierenwelzijn en godsdienstvrijheid’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer