Na lange periode van grijs en somber weer is er eindelijk beterschap op komst: “Er komt droge periode met temperaturen boven 15 graden”

Na een erg natte winter is er eindelijk beterschap op komst. Vanaf volgende week zit er een opstoot van de temperaturen aan te komen, met veel zon en maxima van 15 graden en zelfs meer.

gjs

Eerst het slechte nieuws: na de zon van vandaag komt er later deze week toch nog wat bewolking en regen. “Ook zondag en maandag zullen we nog wel een aantal buien zien”, zegt weerman Frank Deboosere. “Maar die neiging tot buien gaat er dinsdag uit en ruimt plaats voor een droge periode met zon en temperaturen die tot boven de 15 graden gaan. Sommige modellen voorspellen zelfs dat ze richting 20 graden kunnen zijn, maar het is nog wat te vroeg om dat exact te zeggen.”

Die lente-opstoot zal welkom zijn, na een wel erg natte winter. “Februari was heel nat en zal wellicht een van de vijf natste februarimaanden sinds het begin van de metingen zijn”, zegt Deboosere. “En de winter zal ook heel nat zijn geweest.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen