Dries Peeten, Simon Schrooten, Floris Willem en Gert Peeten van Floris and the Flames besloten om de file om te toveren tot muziekaal moment
Volledig scherm
Dries Peeten, Simon Schrooten, Floris Willem en Gert Peeten van Floris and the Flames besloten om de file om te toveren tot muziekaal moment © Floris and the Flames / Floris and the Flames

File in Duitsland wordt plots privéconcert dankzij deze vier roodharige Limburgers: “Ze stapten zelfs uit om te dansen”

File. Er is eigenlijk niets positiefs over te zeggen, al wordt het een pak leuker als je goede muziek op hebt staan. Het is net dat wat de Peltse band ‘Floris and the Flames’ gedacht moeten hebben toen ze van hun tour in Duitsland terugreden en plots vast stonden in het verkeer. “We hadden al onze instrumenten in het busje zitten en dachten: ‘Laten we hier een leuk moment van maken en de mensen rondom ons opfleuren.’” Missie geslaagd.

  1. Politieke tenoren gaan in debat rond migratie, mobiliteit, veiligheid en koopkracht met studenten Atheneum Hasselt: “De standpunten zijn afgelijnd”
    PREMIUM

    Politieke tenoren gaan in debat rond migratie, mobiliteit, veiligheid en koopkracht met studenten Atheneum Hasselt: “De standpun­ten zijn afgelijnd”

    Het was donderdagmiddag over de koppen lopen tijdens het debat met een aantal politieke coryfeeën in de aula van Hogeschool PXL in aanwezigheid van studenten van het 4de, 5de en 6de middelbaar van het Atheneum Hasselt . Bright Adiyia (Groen), Tom Thijsen (CD&V), Kim De Witte (PVDA), Tom Seurs (N-VA), Patrick Vanparys (Vlaams Belang), Frank Dewael (Open VLD) en Dries Martens (Vooruit) kruisten voor de gelegenheid de degens over thema’s als mobiliteit, migratie, veiligheid en koopkracht. Thema’s die de studenten zelf voorafgaand hadden gekozen. Aan het eind van het debat kon er worden gestemd worden. En het resultaat daarvan, dat was verrassend.
    Hasselt