De mobiele flitscamera zal van 27 februari tot 21 mei op zeven verschillende locaties in Genk worden ingezet.© Chris Nelis

Verkeersveiligheid

Mobiele flitspaal wordt ingezet op zeven nieuwe locaties in Genk

GENK -

Naar aanleiding van meldingen van buurtbewoners over overdreven snelheid gaat het stadsbestuur van Genk de mobiele flitscamera opnieuw inzetten op zeven verschillende plaatsen.

Chris Nelis

In november van vorig jaar werd de mobiele camera officieel voorgesteld. De stad huurt het toestel van een bedrijf dat gespecialiseerd is in flitscamera’s. In de Zonhoverweg werd in de eerste vijf dagen dat het toestel in gebruik was al 246 overtreders geflitst. De camera toonde ook elders aan dat het een doeltreffend middel is tegen hardrijders. De stad heeft nu zeven nieuwe plaatsen bekendgemaakt waar het toestel de klok rond automobilisten die sneller rijden dan maximum toegelaten, zal registreren.

Van 27 februari tot 5 maart staat de mobiele flitscamera in de André Dumontlaan waar je maximaal 70 kilometer per uur mag rijden. Van 5 maart tot 12 maart is dat in de Herenstraat (maximaal 50 kilometer per uur). Van 19 maart tot 26 maart in de Nieuwe Kuilenweg (50 km/h), van 26 maart tot 2 april in de Langerloweg (50 km/h), van 16 april tot 23 april in De Schom (30 km/h), van 23 april tot 30 april in de Craenevenne (50 km/h) en van 14 tot 21 mei in de Dijkstraat (50 km/h).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer