Waanzinnig nipt! Laurenz Rex sprint na fotofinish en minutenlang aarzelen naar zege in nerveuze GP Le Samyn

Laurenz Rex heeft de GP Le Samyn op zijn naam geschreven. De 24-jarige Belg van Intermarché-Wanty was na 204 nerveuze kilometers tussen Quaregnon en Dour nipt de snelste van een fel uitgedund peloton, na een fotofinish tegen toptalent António Morgado (UAE Team Emirates).

Vincent Van Genechten

Jenthe Biermans (Arkéa-B&B Hotels) werd derde, terwijl topfavoriet Arnaud De Lie (Lotto Dstny) onderweg ten val kwam en gefrustreerd opgaf.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rex haalt het nipt voor Morgado.© rr

Rex: “Al lang op verlanglijst”

Voor de man uit Duitstalig België was het zijn eerste profzege. Onlangs werd hij ook al zesde in de Omloop het Nieuwsblad.

“Eigenlijk juichte ik een beetje te vroeg”, aldus Rex. “Maar ik zag niemand naast mij… Ik voelde me heel goed tijdens de koers en had ook flink wat vertrouwen, ook vanuit de ploeg. Vito (Braet, red.) lanceerde me op het juiste moment, maar ik wist dat ik niet te vroeg moest gaan. Ook mijn broer (Tim Rex, red.) deed mee, dus dat was mooi. Ik pak hier mijn eerste profzege en dan is het heel speciaal als mijn kleine broertje er ook bij is. De Lie? Daardoor was de koers moeilijk te controleren. Gelukkig wisten we de hele dag rustig te blijven. Ik wilde hier ook écht goed zijn, omdat Le Samyn al lang op mijn verlanglijstje staat.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag

Het podium met vlnr.: Morgado, Rex en Biermans.© BELGA

1. Laurenz Rex

2. António Morgado

3. Jenthe Biermans

4. Rasmus Tiller

5. Timo Kielich

6. Jens Reynders

7. Alexandre Delettre

8. Laurence Pithie

9. Amaury Capiot

10. Vito Braet

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer