Het Cadix-ziekenhuis.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Geïnterneerde man (44) veinst ziekte en vlucht weg uit Cadix-ziekenhuis

Antwerpen -

Een geïnterneerde (44) is er zondag op slinkse wijze in geslaagd te vluchten uit het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) op Linkeroever. De man vluchtte weg uit het ZNA Cadix, waar hij naartoe was gebracht wegens ziekte. Hij staat geseind.

De feiten dateren van zondagavond laat. Volgens onze informatie maakte een geïnterneerde man (44) in het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) op Linkeroever gewag van hevige pijn. Hij werd onder begeleiding naar het nieuwe ziekenhuis ZNA Cadix op het Eilandje overgebracht voor een medische check-up.

Wat er zich daar precies heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. Zeker is wel dat de man zich wist te ontdoen van zijn bewaker en op de vlucht sloeg. Volgens onze informatie kon de man uiteindelijk ontkomen door op een bus te springen. Hij wist de chauffeur te overtuigen onmiddellijk te vertrekken omdat hij “achtervolgd werd door mensen die hem wilden aanvallen”.

De politie werd onmiddellijk verwittigd, maar kon de man niet meer aantreffen. “De verdachte staat geseind met een bevel tot gevangenneming”, bevestigt het Antwerps parket. Het FPC Linkeroever onthoudt zich van commentaar. “Ik kan wel bevestigen dat we voor het onderzoek onze volledige medewerking verlenen aan de politie”, zegt woordvoerder Sandra Vansteenkiste.(dvt, jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen