Petitie tegen lezing van Dries Van Langenhove in Leuven al ruim 900 keer ondertekend

Een petitie tegen de lezing van Dries Van Langenhove in Leuven is al ruim 900 keer ondertekend. De petitie gaat uit van het Platform Antifascistische Activisten Leuven.

gjs
Bron: BELGA

Dries Van Langenhove komt woensdagavond naar Leuven, op vraag van de Nationalistische Studentenvereniging NSV. De Schild & Vrienden-oprichter houdt er een vraaggesprek over regeneratieve landbouw. De lezing en het vraaggesprek gaan door in een aula van het Pedagogisch Instituut van de KU Leuven. De initiatiefnemers van de petitie zijn het er niet mee eens dat de Leuvense universiteit een lezing van Van Langenhove toelaat. 

“Het evenement is in strijd met het inclusiecharter dat de KU Leuven zelf opstelde”, zeggen ze. “Dries Van Langenhove en de organisaties waarin hij een leidende functie heeft, schenden regelmatig de voorwaarden uit het charter. Hij intimideert op queer evenementen, zet haatcampagnes op tegen onder andere Dalilla Hermans, hij noemt de lgbtqia+-vlag een pedofielenvlag, enzovoort. We roepen de rector en de KU Leuven op om iemand die stelselmatig en moedwillig aanzet tot haat en verdeeldheid geen platform te geven aan de KU Leuven.” 

Woensdagavond om 19.30 uur houdt het Platform Antifascistische Activisten een statische betoging tegen het evenement van NSV op het Ladeuzeplein. Het Groot Verzet, de 8-meicoalitie, Masereelfonds Leuven-Bierbeek, Comac Leuven, Leuven Anarchistische Groep en ABVV KU Leuven zijn mede-organisatoren van de betoging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen