Veertiger gaat buurman te lijf met machete, nadat hij eerder al andere buur neerstak met mes: “Hij is een gevaar voor de maatschappij”

Themabeeld.© Shutterstock

Bredene -

Een 49-jarige Marokkaan uit Bredene riskeert voor de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf omdat hij zijn buurman met een machete te lijf ging. Opmerkelijk: Boudjemaa A. stak ook al een andere buurman neer met een mes. “Hij is een gevaar voor de maatschappij”, stelde de procureur.

Arne Franck

Op 24 oktober 2022 zag Boudjemaa A. zijn buurman verhuizen. De twee kregen ruzie waarop A. een machete uit zijn appartement haalde en het slachtoffer in de traphal met de dood bedreigde. Het slachtoffer deinsde achteruit en nam de trapleuning vast. Hierop haalde A. uit met zijn machete in de richting van de hand van zijn buur. Het wapen kwam evenwel in de trapleuning terecht.

Boudjemaa A. bleek niet aan zijn proefstuk toe. Een dikke maand voor de feiten stak hij ook al een andere buur in hetzelfde appartementsgebouw in de buik met een mes. Dat leverde hem begin dit jaar achttien maanden effectieve celstraf op. De man liep ook al veroordelingen op voor zware diefstallen, drugsfeiten en oplichting. “Hij is een gevaar voor de maatschappij”, stelde procureur Fauve Nowé.

Volgens de verdediging was er sprake van uitlokking. “Mijn cliënt ging die machete halen omdat hij eerst werd aangevallen met een ijzeren staaf”, pleitte de advocate van A. “Hij is intussen zijn woning kwijt en heeft begrepen dat hij zijn leven over een andere boeg moet gooien.”

De rechtbank doet uitspraak op 26 maart.

LEES OOK. Messteek in buik bovenbuur levert 18 maanden cel op: “Geen sprake van zelfverdediging”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen