Bpost-CEO Chris Peeters wil onder meer met de postkantoren een bredere richting uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Bpost-CEO Chris Peeters wil onder meer met de postkantoren een bredere richting uit. © RV / Photo News

Een energiecontract afsluiten en uw rijbewijs of identiteitskaart afhalen: kan het straks ook in uw postkantoor?

Haalt u straks uw nieuwe identiteitskaart of rijbewijs in het postkantoor? Of misschien sluit u er wel uw volgend energiecontract af? Bpost-CEO Chris Peeters komt na vier maanden aan het roer met een opvallend plan om het postbedrijf toekomstbestendig te maken. Waarom is dat nodig? En welke rollen ziet hij allemaal weggelegd voor het postkantoor? “We moeten breed nadenken over win-wins.”

86 reacties

  • Marlene De Smedt

    2 maanden geleden
    In de jaren sinds Bpost pakjes levert heb ik nog maar 1 probleempje gehad. Bpost heeft dat toen zelf rechtgezet. Vergissen en een foutje maken is menselijk. Misschien zou alles beter gaan als men een beetje hoffelijk is met die mensen. Die bellen steeds aan met een vriendelijke goedemorgen en een glimlach. Ik zou niet graag meer diensten moeten leveren aan al die verzuurde mensen in Vlaanderen. Het enige waar ik nog een beetje begrip kan voor opbrengen is voor de late levering van rouwkaarten
  • Robert Boxtaele

    2 maanden geleden
    En wat gaan ze op de gemeentediensten dan nog zitten doen? Met hun vingers zitten draaien? Rijbewijzen en IK's, dat zijn geen zaken voor Bpost. Die hebben geen zaken met de identiteitsgegevens van burgers, dat laat de Privecywet niet toe. Dat ze er maar eerst voor zorgen dat ze voor krantenbezorging goede firma's onder de arm nemen, want de bedeler van de firma die bij mij de kranten levert veegt er al jaren regelmatig zijn voeten aan. Dan nog liever Bpost zelf.
  • Ruben Mottart

    2 maanden geleden
    Ze zouden beter de postverdeling herbekijken. Elke dag een postbode die moet langskomen... Gewoon naar een systeem zoals de afvalophaling. Een of twee vaste dagen in de week komt de postbode. Speciale briefzendingen (prior) afhandelen als pakjes. Rouwpost zou nog anders kunnen bekeken worden, maar als iedereen weet dat er maar twee dagen (ma/do of di/vr) postbedeling is zal de maatschappij er snel op anticiperen.
  • bart paesen

    2 maanden geleden
    Begin al eens om later open te blijven. Nu is het altijd gesloten als je gedaan hebt met werken.
  • Feline Noé

    2 maanden geleden
    Alles moet in de post gebeuren, nog meer zo voor BNP klanten. Maar waar zijn er nog normale Bpost kantoren? Het zijn enkel nog gazet winkels en die mensen hebben hun handen al goed vol met andere zaken dan bankier, energieleverancier of gemeentemedewerker te zitten spelen..
  1. “Er bestaat voor de burger geen product om ze te bestrijden”: de tijgermug rukt op in Vlaanderen. Dit kun je er wél tegen doen
    PREMIUM
    10

    “Er bestaat voor de burger geen product om ze te bestrijden”: de tijgermug rukt op in Vlaanderen. Dit kun je er wél tegen doen

    Al in vijftien Vlaamse gemeenten werden vorig jaar tijgermuggen gesignaleerd. De razendsnelle opmars van deze beestjes maakt wetenschappers ongerust, want het insect kan tropische ziekten verspreiden. Hoe gevaarlijk zijn ze? En wat kun je doen om jezelf te beschermen? We legden enkele belangrijke vragen voor aan entomoloog Isra Deblauwe en Valerie Weekers van het Departement Zorg. “Heel wat mensen reageren zeer heftig op een beet van de tijgermug.”
  2. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen