© BELGA

Le Samyn-winnaar Laurenz Rex denkt al aan een andere kasseikoers: “Mijn grote doel is Parijs-Roubaix”

Hou hem maar in de gaten straks in Parijs-Roubaix: nu hij met Le Samyn - met al die kasseien toch een kleine Roubaix - zijn eerste echte profzege geboekt heeft, legt Laurenz Rex (24) de lat hoog. “De Tirreno rij ik om straks top te zijn in Roubaix”, aldus de renner van Intermarché-Wanty, die ook al zesde werd in de Omloop.

Nico Vanhee

Hij moest na de aankomst vijf lange minuten wachten tot hij officieel te horen kreeg dat hij gewonnen had en tegen dan was de adrenaline al zozeer gaan liggen dat er van een grote vreugde-uitbarsting niet veel meer in huis kwam, maar bon: Laurenz Rex (24) heeft met Le Samyn toch maar mooi zijn eerste profzege binnen. Winst in de laag geklasseerde Dorpenomloop in Rucphen van vorig jaar rekent hij zelf ook niet mee.

“Het was natuurlijk mooier geweest om al juichend over de streep te komen, maar ik ga niet klagen. Morgado kwam zo snel langszij dat ik geen idee had of ik gewonnen had. Ik kan begrijpen dat ze bij UAE toch even de fotofinish zijn gaan opvragen. Dat wachten was behoorlijk enerverend, vooral omdat de ploegmaats mij intussen één voor één kwamen feliciteren. Maar ik wou per se de eerst de officiële bevestiging.”

Het is een zege die niet uit de lucht komt vallen. Rex was al beresterk in de Omloop - zesde - en sloeg bewust Kuurne over om met frisse benen aan de start te staan in Le Samyn. “Ik weet dat ik sterk ben in een groep van stervende zwanen en dat is exact hoe het hier vaak eindigt.”

Felicitaties van nummer twee, de Portugees Morgado.© BELGA

Ook de kasseistroken onderweg zijn Rex op het imposante lijf - vergeleken met Rex is nummer twee Morgado een schriel kippetje - geschreven. Dat bewees hij vorig jaar met een negende plek in Parijs-Roubaix. “Dat is mijn absolute droomkoers en mijn grote doel voor deze lente.” Rex start volgende week in Tirreno-Adriatico om tegen april nog een paar procentjes beter te worden.

De zege in Le Samyn was om meerdere redenen speciaal. Het was pas de tweede koers die hij reed met zijn broertje Tim (19) in de ploeg, zo wou hij toch ook eens gezegd hebben. “Toch wel fijn om dan meteen met de zege huiswaarts te trekken.” Gevoel voor humor hebben ze zeker ten huize Rex: volgens de legende wordt Tim thuis steevast T.Rex genoemd - hebt u hem? En wie denkt: waar ken ik die Rex nu weer van, moet zeker de filmpjes van vorig jaar in de Giro bekijken. Rex was de man die er tijdens een regenetappe al zwemmend de moed inhield en die een drinkbus naar een voorbijrijdende trein gooide.

Bekijk de filmpjes hieronder

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer