Carpigiani Ambachtelijk Benelux

Brusselse ijsmaker wint Belgisch kampioenschap met "bossmaak" geïnspireerd door Winnie de Poeh

IJsmaker Christan Wu uit Elsene heeft het Belgisch kampioenschap ijsmaken gewonnen met een opvallende ijssmaak: een eeuwenoud bos geïnspireerd door Winnie de Poeh. "Mijn creatie is ijs met boshoning doordrenkt met dennenboom en kleine dennenappels, een crumble van eekhoorntjesbrood, een saus van boshoning en citroen."

Het Belgisch kampioenschap ijsmaken vond plaats in de Gelato University van het bedrijf Carpigiani in Pulderbos bij Zandhoven tijdens de Ice Days. De kandidaten mochten per 3 in een open keuken hun ijs draaien en kregen daarvoor een half uur de tijd.

De eerste drie kandidaten beten om 10.30 uur de spits af. "Ik ga vandaag een koekjesdeegijs maken van rauw koekjesdeeg", zegt Bjorn Boudin van Bjornies in Kontich en Boom. "Alles verloopt goed. Ik had wel wat zenuwen, maar die zijn ondertussen helemaal verdwenen. We geloven in onze smaak, want die is heel lekker en bevalt onze klanten ook heel goed. Dus ik hoop dat de jury hem ook lekker vindt."

VRT Radio2

Sarah Van den Broek van Isidoor ijsatelier in Ravels gaat voor een meer gewaagde ijssmaak. "Ik maak Pornstar Martini-ijs, omdat ik dat frisse en zoete gecombineerd wel lekker vind. De vriendin van mijn schoonzus was op restaurant geweest en zei dat ik dat moest maken en zo is het eigenlijk gekomen. We hadden een viertal smaken en deze stak erboven uit."

VRT Radio2

Voor Dennis Roelands van Manus in Brasschaat is het de eerste keer dat hij deelneemt aan de wedstrijd. "Het ziet er net zo goed uit zoals ik het voorbereid had, dus ik hoop dat we goed gaan scoren. Het is een basilicum-limoenroomijs geworden, omdat ik speciaal uit de hoek wilde komen. Het was een moeilijk proces om er te geraken, maar ik kan tevreden zijn. Nu wacht ik vol spanning de uitslag af."

VRT Radio2

Terwijl er volop ijs wordt gemaakt, wachten de supporters mee in spanning af. "Ik kom Dennis van Manus ondersteunen. We zijn met ons team van patissiers meegekomen om te supporteren, want dat is ook leuk voor de groepssfeer", zegt Sofie.

"Ik ben grote supporter van mijn man Roberto Milanese. We hebben samen een zaak in Antwerpen, en ik denk dat ik zenuwachtiger ben dan hij. Ik hoop dat hij wint, maar er zijn zoveel goede deelnemers en goede recepten dat je ook een beetje geluk moet hebben", voegt Isabel nog toe.

De winnaars

Een 4-koppige jury heeft uiteindelijk beslist wie de beste ijsmaker werd. Het werd een Franstalig podium:

  1. Christian Wu, Gelateria Giotto (Brussel): 'Il Bosco dei cento Acri' = infusie van dennenboom en dennenappels, crumble van eekhoorntjesbrood, saus van boshoning en citroen
  2. Fabio Marasti, Gourmand d'Ice SRL (Verviers): 'Nessun Dorma' = citroen coulis, rozemarijn, vanille crumble
  3. José Romero, Pepé's (Brussel): Ouvre-toi Sésame = sesam, coulis kumquat, gezouten crumble

"Voor mijn combinatie werd ik geïnspireerd door het bos en Winnie de Poeh", reageert Wu. "De smaken, de geur en het gevoel dat je krijgt in een bos gecombineerd met boshoning. Mijn creatie is ijs met boshoning doordrenkt met dennenboom en kleine dennenappels, een crumble van eekhoorntjesbrood, een saus van boshoning en citroen."

Carpigiani Ambachtelijk Benelux

BEKIJK - Deze gedurfde smaken nemen het tegen elkaar op:

Videospeler inladen...

Meest gelezen