Noord-Limburgse band Floris and the Flames entertaint Duitse file: “Mensen begonnen zelfs te dansen”

De vier muzikanten van de Noord-Limburgse band Floris and the Flames stonden al op heel wat binnen- en buitenlandse podia, maar recent speelden ze op een wel heel bijzondere locatie. Ze entertainden een monsterfile op een snelweg in het zuiden van Duitsland. Het filmpje daarvan gaat viraal.

Geert Van Baelen

De band Floris and the Flames brengt een klassiek repertoire, maar op een uiterst swingende en aanstekelijke manier. En lang stilzitten, dat kunnen ze blijkbaar niet. “Het was de laatste zondag van de krokusvakantie en we waren op de terugweg van enkele optredens in Duitsland en Oostenrijk, toen we met ons busje terechtkwamen in een file op de snelweg, ergens tussen Nürnberg en München”, vertelt gitarist Gert Peeten, die samen met zijn broer en bassist Dries, drummer Simon Schrooten een violist Floris Willem de groep vormt.

“Het was echt een monsterfile, en we bleven maar stilstaan”, zegt hij. “Onze instrumenten lagen achter ons in het busje, en al vlug leek het ons een goed plan om de mensen in de file te amuseren. We zijn dan al wandelend en musicerend tussen de stilstaande auto’s gewandeld.” En het effect bleef niet uit, want op de verveelde blikken verscheen algauw een glimlacht. “Zoiets, ja”, lacht Gert. “Mensen begonnen ons spontaan te filmen, en sommigen deden een dansje. Dries en onze papa, die als chauffeur mee was, hebben ook beelden gemaakt. Het filmpje hebben we via onze socials gedeeld, en het is zeker honderd keer gedeeld.” Wie hen buiten de files aan het werk wil zien kan de speellijst terugvinden op florisandtheflames.com.

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer