Mike De Decker verwijst beschuldigingen van Kim Huybrechts naar de prullenmand: “Mijn moeder heeft zijn kinderen niet bedreigd”

De Belgische dartswereld staat op zijn kop nadat bekend was geraakt waarom Dimitri Van den Bergh en Mike De Decker een klacht indienden tegen Kim Huybrechts. Die laatste ging De Decker fysiek te lijf tijdens een toernooi in Engeland, omdat diens moeder zijn gezin “bedreigd” had. Die beschuldiging klopt niet volgens De Decker.

Vincent Van Genechten

“Mijn moeder heeft Dana en de kinderen nooit bedreigd”, stelt De Decker, bijgenaamd The Real Deal, in een korte reactie. “Wat ze wel heeft gezegd tijdens dat telefoontje is dat het verkeerd zou kunnen lopen als hij niet ging oppassen met zijn gedrag. Dat Huybrechts nu zegt dat hij mij aangevallen heeft omdat zijn gezin bedreigd werd, klopt gewoon niet en is oneerlijk.”

LEES OOK. Van misplaatste opmerking tot Facebook-bericht: daarom dienden Dimitri Van den Bergh en Mike De Decker klachten in tegen Kim Huybrechts

In november waren Huybechts en De Decker buiten de speelzaal aan het wachten op hun taxi’s toen Huybrechts De Decker te lijf ging. Daarbij deelde Huybrechts – die net een wedstrijd verloren had – een klap uit in het gezicht van De Decker. Die laatste reageerde niet, terwijl Huybrechts moest tegengehouden worden om zijn collega-darter niet opnieuw te lijf te gaan. Van die nasleep werd een video gemaakt.

LEES OOK. “Het werd zwart voor mijn ogen”: Kim Huybrechts reageert voor het eerst op uit de hand gelopen ruzie met Belgische darters

“In het geval met Mike had mijn vrouw een online bericht geplaatst, waarin ze aangaf teleurgesteld te zijn. Mike had achter mijn rug dingen gezegd op de tour die me ter ore gekomen waren. Ik had hem daar niet over aangesproken toen, omdat ik net de confrontatie uit de weg wou gaan. Daarop heeft iemand uit Mike zijn gezin naar mijn vrouw gebeld, met een aantal bedreigingen, ook richting mijn kinderen. Als vader wil je je gezin altijd beschermen, zeker als je zulke dingen hoort. Dan knapt er iets bij mij”, reageerde Huybrechts dinsdag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Darts