© Joris Herregods

Bart De Wever: “Als je mij federaal buiten laat staan, kun je Vlaams niet rekenen op mij”

N-VA-voorzitter Bart De Wever wil koste wat het kost een Vlaamse meerderheid in de federale regering. Negeren de anderen die eis, dan komt een regering N-VA - Vlaams Belang toch op tafel.

Op het voorzittersdebat van Knack en Trends/Kanaal Z legt N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn collega-partijvoorzitters de stelling voor: de volgende federale regering moet een Vlaamse meerderheid hebben. Dat is per definitie een regering met N-VA. Buiten Vlaams Belang ging niemand zonder voorwaarden akkoord met die stelling. Zijn collega’s kaatsten de bal terug: “Wees u dan eens duidelijk of u een regering zal vormen met Vlaams Belang”. Het antwoord was duidelijk.

“Als je mij federaal buiten laat staan, kun je Vlaams niet rekenen op mij. Eén keer een mes in de rug, maar geen twee keer.” Dat betekent dus dat als N-VA weer op een federaal zijspoor wordt gezet, dat de kans op een regering met Vlaams Belang onmiddellijk toeneemt. De Wever neemt het de andere Vlaamse partijen - en in het bijzonder Open VLD en CD&V - nog altijd bijzonder kwalijk dat ze hem bij de vorming van Vivaldi buiten spel hebben gezet. Meteen ook de reden waarom hij vindt dat Open VLD en CD&V kopje-onder moeten. (agy)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER