N-VA-voorzitter Bart De Wever
Volledig scherm
N-VA-voorzitter Bart De Wever © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

De Wever dreigt deur te openen voor Vlaams Belang: “Federale regering zonder Vlaamse meerderheid? Dan kan men Vlaams ook niet meer op mij rekenen”

UpdateN-VA-voorzitter Bart De Wever koppelt de regeringsvorming op Vlaams niveau aan het feit of er een Vlaamse meerderheid is op federaal niveau. Komt er federaal een regering in de steigers zonder Vlaamse meerderheid, “dan kan men ook Vlaams niet meer op mij rekenen”, dixit De Wever. Hij dreigt zo de deur open te zetten naar een Vlaamse regering met Vlaams Belang.

371 reacties

  • Alexander Dezuliani

    1 maand geleden
    Heel het Westen en de ideologie kapitalisme staat op barsten. Denken de mensen nu echt dat we schulden kunnen blijven maken zonder dat er een rekening dient te worden betaald op het einde? Kijk naar alle grote beschavingen voor ons. Egypte, Griekenland, Rome... Allemaal ten onder gegaan. Niets is voor altijd
  • Norbert Vannieuwenhuyse

    2 maanden geleden
    Het VB iets meer dan 30% en N-VA iets meer dan 20% en de zaak is rond voor Vlaanderen
  • luc De Vriese

    2 maanden geleden
    Niks dreiging. Alleen taktisch doordenken van BDW, om zijn doel te bereiken ; geen Vivaldi II met linkse franstalige socialistische dominantie.Hij zegde OOK dat als men een Vivaldi II in de stijgers zet, het aan die Vivaldi partijen is om een Vlaamse regering te proberen vormen.
  • Monique Verschueren

    2 maanden geleden
    Ooit zullen ze er toch niet meer onderuit kunnen om met Vlaams Belang samen te werken ,de kiezer blijft dit allemaal niet meer slikken dat de partij die werkelijk wint ,waar de mensen voor kiezen aan de kant geschoven word ,laat die hun toch ook eens bewijzen als ze verkozen worden.
  • Lisette Theunis

    2 maanden geleden
    Paniek is een zeer slechte raadgever Bart D.W.. Het probleem is dat wat we zogezegd zelf allemaal deden niet altijd koosjer was. Heel de saga met de zonnepanelen en de digitale meter is een knoeiboel van de ergste soort geworden.. Indien hij nog voldoende stemmen wil halen zal hij uit een ander vaatje moeten gaan tappen. B.v.b. het jaarlijks stelselmatig beginnen te verlagen van de erfenisrechten onder de 500.000 euro. De onzinnige hoge tarieven tussen familileden en vrienden afschaffen.