Zo vind je dé perfecte makelaar voor jou

Je wil je huis verkopen met een makelaar? Dan is het belangrijk een makelaar kiest die past bij jou en je huis. Let op deze 5 punten en vind in no time je perfect match!

Zimmo redactie
Bron: Zimmo

1. De regio waar de makelaar actief is

Elke makelaar is actief in een bepaalde regio. In deze regio weet hij als geen ander wat kopers willen en hoe de prijzen evalueren. Het is dan ook belangrijk dat je een makelaar kiest die expert is in jouw regio. Hij of zijn weet namelijk het beste hoe je huis best in de markt staat en dus snel verkocht wordt.

2. Het type woning waarmee hij ervaring heeft

Ook of je een grote villa of een knus appartement verkoopt is belangrijk bij de keuze van een makelaar. Ook op vlak van type woning hebben makelaars hun expertise. Ga dus niet met je compact rijhuis aankloppen bij een makelaar die gespecialiseerd is in het verkopen van miljoenenhuizen. Een makelaar die expertise heeft in jouw type woning kent die markt en zorgt ervoor dat er in no time “verkocht” op je te koop bord staat.

Met de Zimmo matchmaker geef je deze gegevens in en zie je meteen welke makelaars bij je passen!

3. Zijn aanpak

Elke makelaar zet de huizen die hij verkoopt op een andere manier de kijker. De ene makelaar licht zijn panden uit op sociale media, de andere zet een vastgoedadvertentie online. Ook de kwaliteit van de foto’s en tekst bij de advertentie verschillen per makelaar. Je kan ook steeds aan de makelaar vragen hoe hij zijn rondleidingen aanpakt en wat hij nog allemaal in petto heeft.

4. De communicatie

Communicatie is key. Het is dus ook belangrijk om na te gaan hoe een makelaar dit aanpakt. Belt hij je vaak of mailt hij wekelijks een update? En hoe kan jij hem bereiken? Ga ook na hoe jij hem kan bereiken. Sommige makelaars ontvangen het liefst mails, anderen zijn ook telefonisch of zelfs via WhatsApp bereikbaar.

5. De klik

Met de makelaar die je woning verkoopt zal je veel tijd doorbrengen. Het is dan ook belangrijk dat je je goed voelt bij deze persoon en op dezelfde lijn zit wat betreft je huis. Hoe belangrijk rationeel denken ook is bij het verkopen van je huis, je mag je emoties niet vergeten!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer