© BELGA

Staking verstoort vliegschema Brussels Airlines

Bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines start woensdag een driedaagse staking van stewards en stewardessen. Woensdag is alvast ongeveer een op de vijf vluchten geschrapt.

Bron: BELGA

Het cabinepersoneel van Brussels Airlines is al langer ontevreden over de verloning en de werkdruk. Tijdens de coronacrisis werden er toegevingen gedaan, maar nu Brussels Airlines het financieel weer beter doet, willen de stewards en stewardessen een deel van de koek. 

De driedaagse staking is een initiatief van de christelijke vakbond (met de Nederlandstalige centrale ACV Puls en de Franstalige CNE). Overleg met de directie dinsdag kon hen niet van hun plannen af­bren­gen, hoewel er volgens die directie “een lijvig voorstel” op tafel ligt en “alle vakbonden akkoord gaan om op basis van dit voorstel verder te onderhandelen”. 

De liberale en de socialistische vakbond doen voorlopig niet mee met de staking. Zij wachten een nieuwe vergadering met de directie woensdagochtend af. Nadien zullen ze beslissen wat ze gaan doen. 

Lufthansa

Ook bij de andere personeelscategorieën van Brussels Airlines, de piloten en het grondpersoneel, is er al langer sociale onrust. 

En niet alleen bij Brussels Airlines overigens. Bij de Duitse moedermaatschappij Lufthansa start woensdag een driedaagse staking van grondpersoneel, op initiatief van de vakbond Verdi. Die staking, die draait rond de lonen, zou geen gevolgen hebben voor passagiers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer