Jam Master Jay kreeg een kogel.
Belga Images

Petekind en jeugdvriend schuldig bevonden aan moord op hiphopicoon Jam Master Jay in 2002 

Na meer dan 20 jaar zijn 2 verdachten schuldig bevonden aan de moord op Jam Master Jay. Peetzoon Karl Jordan (nu 40) en vriend Ronald Washington (59) schoten in 2002 de muzikant dood na een misverstand bij een drugsdeal. Jam Master Jay is de oprichter van het invloedrijke hiphoptrio Run-DMC.  

De daders riskeren 20 jaar gevangenis. Een van hen was het niet eens met de veroordeling. "Jullie hebben net 2 onschuldige mensen gedood", riep hij in de rechtszaal en hij vervloekte de jury.

De moord in 2002 choqueerde de muziekwereld. Jam Master Jay kreeg in zijn studio koudweg een kogel in het hoofd. Jordan en Washington dachten dat ze zouden delen in een drugsdeal ter waarde van bijna 185.000 euro. Het draaide anders uit. Ze kregen niets en waren belust op wraak.

Run-DMC met Jam Master Jay was baanbrekend.
imago images/MediaPunch

Het proces duurde vier weken waarin tientallen getuigen werden opgeroepen. Maar de zaak is 22 jaar oud. Twee kroongetuigen zeiden jarenlang dat ze de daders onmogelijk konden identificeren, totdat de zaak heropend werd in 2016. Ze vreesden voor hun leven, gaven ze uiteindelijk toe.

Jam Master Jay is de oprichter van Run-DMC, een klinkende naam in de hiphopgeschiedenis. Het trio (Jason Mizell, Joseph Simmons en Darryl McDaniels) scoorde in de jaren 80 met nummers als "It's tricky", "It's like that" en "Walk this way".

BEKIJK - "Walk this way" was een samenwerking met Aerosmith:

Run-DMC was de eerste hiphopgroep die genomineerd werd voor een Grammy Award en prijkte als eerste op de cover van het gerenommeerde muziekblad Rolling Stone.

Meest gelezen