De schade aan de voordeur van de woning is aanzienlijk
© Celina Cazzetta

Zware explosie in woonwijk in Brugge: "Dit doet denken aan Antwerpse toestanden"

In Brugge is afgelopen nacht een zware explosie geweest in een sociale woonwijk. Er zijn geen gewonden, maar er is wel schade aan verschillende woningen. De politie en het parket zijn een onderzoek gestart.

Inwoners van de Blauwe Poort, een sociale woonwijk in Sint-Pieters, werden rond 3 uur vannacht opgeschrikt door een luide explosie. De politie en het parket onderzoeken de omstandigheden van het incident.

"Er is een ontploffing geweest aan de voordeur van een woning", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V) "Het moet een serieuze knal geweest zijn, want er is schade aan de woning, maar ook aan woningen in de buurt." Door de luide knal kwamen heel wat buurtbewoners op straat om te kijken wat er aan de hand was. "Het parket heeft een branddeskundige aangesteld en DOVO is ter plaatse gekomen om te kijken wat de explosie veroorzaakte, mogelijk een soort granaat."

Link met drugsmilieu

Een explosief dat naar een woning wordt gegooid, komt in het Antwerpse vaker voor, maar voor de West-Vlaamse hoofdstad is dit nieuw. "Dit doet inderdaad denken aan Antwerpse toestanden, maar we moeten het onderzoek afwachten."

De bewoner van het huis is in elk geval al eerder veroordeeld voor drugshandel. Hij zou ook betrokken geweest zijn bij een overval in Oostende. De man heeft nog heel wat andere veroordelingen op zijn strafblad staan. Of de explosie met een van de vorige zaken te maken heeft, is niet duidelijk.

Rond 6.30 uur was er nog een patrouille van de politie ter plaatse, maar voor de rest is het nu rustig in de buurt. "Drugs zitten helaas overal, maar we hopen dat Brugge gespaard blijft van dit soort zware feiten, die eventueel een link hebben met drugs. Hopelijk is dit een eenmalig feit en kunnen we de oorzaak snel achterhalen."

BEKIJK - De politie meet de schade op:

Videospeler inladen...
Ook aan de voordeur van de buren is er veel schade
© Celina Cazzetta

Meest gelezen