brandweer van Brussel

Opnieuw persoon gekneld tussen rolluik Brusselse metro: brandweer bevrijdt dakloze vrouw 

Een dakloze vrouw is met ernstige verwondingen aan het been afgevoerd naar het ziekenhuis nadat ze werd meegesleurd door een rolluik dat open ging bij het metrostation Naamsepoort. Het is al het zesde rolluikincident. Nog geen jaar geleden overkwam iemand hetzelfde lot op die plek.

De brandweer is woensdagochtend om 4.35 uur ter plaatse moeten gaan om het slachtoffer te bevrijden. Dat zegt de woordvoerder van de Brusselse brandweer Walter Derieuw. De gewonde vrouw werd door de medische teams ter plaatse behandeld en naar het ziekenhuis afgevoerd met ernstige verwondingen aan haar been.

Het lijkt erop dat ze werd meegesleurd op het moment dat het rolluik automatisch opende, waardoor ze aan haar been in de lucht werd getild. Het is al de zesde keer dat iemand geklemd zit tussen het rolluik. "Arbeiders in het station namen het uitstekende initiatief om een steiger te verplaatsen om de onfortuinlijke vrouw te ondersteunen," klink het bij de brandweer. "Het luik moest worden uitgezaagd met een slijpschijf en een schaar."

Nog geen jaar geleden overkwam een persoon hetzelfde lot bij metro Naamsepoort. Het gaat vaak om mensen die 's nachts onderdak proberen te zoek in een gesloten metrostation. De MIVB heeft beslist om de rolluiken van dit type te vervangen, de strategische plekken eerst. "De nieuwe rolluiken zijn van een ander type dat niet te forceren is," liet de MIVB eerder weten.

Meest gelezen