Arthur Theate was dodelijk efficiënt bij een hoekschop.

In de Coupe de France zijn 3 van de 4 halvefinalisten bekend. PSG en Nice strijden nog om het laatste ticket. We volgen alles op deze pagina.

Rouen (III) Valenciennes (II) 1-1 (pen: 2-4)

Coupe de France: kwartfinales

22:42

Theate zet Rennes op weg naar halve finales

Tegen vierdeklasser Le Puy zorgde Rode Duivel Arthur Theate voor een kanonstart.

De verdediger van Rennes kwam bij een hoekschop in minuut 9 slim ingelopen en knikte de bal staalhard naar de rechterhoek. De vijandige doelman stond erbij en keek ernaar.

Met een penalty en een goal in de slotfase van Bourigeaud stelde Rennes zijn ticket voor de halve finales veilig.

Over 2 weken strijden PSG en Nice voor het laatste plekje in de halve finales.

22:42

Bekijk de goal van Theate

27/02/24
23:06

Orban trefzeker vanaf de stip

Lyon is de eerste halvefinalist in de Franse beker en kan zo zijn grijs seizoen opsmukken.

Tegen Straatsburg was het een kansarme pot, al verdiende vooral de thuisploeg meer dan de 0-0 na 90 minuten.

Gift Orban, Malick Fofana en Clinton Mata vielen in het laatste kwart van de match in, Orel Mangala werd naar de kant gehaald.

Enkel Orban stond op het strafschoppenlijstje en miste net als zijn ploegmakkers niet. Straatsburg liet 2 steken vallen: 4-3 en vreugde bij de thuisploeg.