Ticketverkoop Pukkelpop van start gegaan: zoveel kost een combi-, dag- en campingticket

Kiewit -

Pukkelpoppers, zet jullie schrap. Vandaag - zaterdag 2 maart - om 11 uur gaat de ticketverkoop van het festival officieel van start. Voor het derde jaar op rij zal je meer moeten neertellen voor een ticket. Is dat ook zo voor de drankbonnen? Wij zetten alle prijzen op een rijtje.

Christof Rutten

Vanaf zaterdag 2 maart om 11 uur kan je via tickets.pukkelpop.be een ticket voor Pukkelpop bemachtigen. Ook dit jaar stijgen de prijzen. Een combiticket kost dit jaar 279 euro. Vorig jaar was dat 265 euro, een verschil van 14 euro. In 2022 betaalde je nog 245 euro.

Niet enkel de combitickets worden duurder. Voor een dagticket voor de editie van komende zomer betaal je 125 euro. In 2022 was dat 115 euro, vorig jaar 119 euro. Net als vorig jaar kan iedereen die minstens 18 jaar is en een kredietkaart heeft, kiezen voor een gespreide betaling in drie schijven. Dat kan tot en met 30 april. Zowel in het dag- als combiticket zit een gratis downloadcode voor een treinticket inbegrepen.

Ook de prijzen voor de camping zijn bekend. Er zijn twee mogelijkheden: Camping Chill, recht tegenover de festivalweide, voor 35 euro (1 euro meer vergeleken met vorig jaar) en Camping Relax, schuin tegenover de wei, voor 25 euro (10 euro meer dan vorig jaar). Op Camping Chill kan je op voorhand een 2- of 4-persoonstent reserveren, inclusief opgeblazen matras.

© Boumediene Belbachir

LEES OOK: Pukkelpopticket kopen kan voortaan ook op afbetaling

Drankbonnen niet duurder

Vanaf zaterdag kan je ook eet- en drankbonnen kopen. Die kosten evenveel als vorig jaar. Wie voor 31 juli bestelt, betaalt een voordeliger tarief. Voor 65 euro krijg je 20 bonnen. Tijdens het festival betaal je opnieuw 3,50 euro voor een pintje.

LEES OOK: Pukkelpop doet het ook dit jaar gewoon met bonnetjes

© Karel Hemerijckx

Ecocoins in ruil voor bekers

Zo’n pintje op de wei in Kiewit drink je voortaan verplicht uit duurzame bekers. Vorig jaar kregen enkele grote festivals nog een uitzondering op het gebruik van dat soort bekers wegens de grote organisatorische uitdaging om ze opnieuw in te zamelen. Vanaf dit jaar moeten ook de grote festivals meedoen. Bij het scannen van je festivalticket, krijg je twee gratis eco-coins (één reserve, voor als het iets te leuk wordt en je dingen begint kwijt te raken). In ruil voor een drankbon en eco-coin krijg je je drank in een duurzame beker, een recycleerbaar blik of een flesje geserveerd. Lege bekers, flesjes of blikjes kan je inleveren bij een drankstand, een Cup & Co Exchange of bij een mobiel eco-team.

De eco-coins worden gemaakt door B4Plastics, een bedrijf uit Dilsen-Stokkem. Er staat een QR-code op de coins die uitlegt hoe het systeem werkt.

LEES OOK: Festivals duurder dan 300 euro probleem voor jongeren? “Onderschat hun budget niet”

© ID/ Alex Vanhee

Negen nieuwe namen

Pukkelpop loste woensdag ook negen nieuwe namen. Voor vrijdag zijn dat de Franse dj Folamour, Bad Nerves, Blondshell en Sylvie Kreusch. Nieuw op de zaterdag zijn Solomun, Barry Can’t Swim, Hudson Mohawke B2B Nikki Nair, Nation Of Language en YĪN YĪN. En op zondag tenslotte gaat het om de toevoeging van Fat Dog, Motionless In White, Patrick Mason en Yussef Dayes.

Sylvie Kreusch© Maarten De Bouw

Alle info en de volledige line-up: www.pukkelpop.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer