© IF / CC

Bjorn B. die twee wielertoeristen doodreed, blijft een maand langer in de gevangenis

Gent / Lochristi -

De 45-jarige automobilist Bjorn B. die zondag op een groep wielertoeristen inreed, blijft een maand langer in de gevangenis. Dat heet de raadkamer woensdag beslist. Twee 45-jarige mannen uit Lochristi lieten bij het ongeval het leven.

Simon Dekaezemaker

Bjorn B. kroop zondag rond iets voor 11 uur compleet dronken achter het stuur van zijn Opel Astra. Uit onderzoek blijkt dat de man bijna 3 promille in zijn bloed heeft, wat overeenkomt met om en bij de veertien glazen bier. B. had toen ook geen geldig rijbewijs in zijn bezit.

In de Pantserschipstraat in Gent rijdt hij met hoge snelheid een groepje wielervrienden aan. Twee van hen overleven de klap niet. Het gaat om Steven De Laender (45), brandweerman, en Joris Rogiers (45), uit Lochristi. De drie anderen overleven de zware crash ternauwernood.

B. werd maandag aangehouden voor onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen en verwondingen en voor rijden zonder rijbewijs. B. werd al twee keer veroordeeld voor rijden onder invloed en daarnaast zijn er nog twee bijkomende veroordelingen voor verkeersinbreuken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer