© DTM, rr

Baby geboren tijdens taxirit naar Antwerps ziekenhuis

In Antwerpen is zondagochtend een baby ter wereld gebracht tijdens de taxirit naar het ziekenhuis. Dat meldt taximaatschappij DTM Taxi, voor wie het gebeuren een primeur was. Baby, moeder én taxichauffeur stellen het goed, klinkt het.

TG

De vrouw uit Deurne had al drie dochters en die bevallingen waren telkens behoorlijk moeizaam verlopen. Toen ze zondag de eerste symptomen kreeg van de nakende bevalling, dacht ze daarom dat ze nog wel wat tijd had. “Niet dus: iets voor aankomst bij het Sint-Vincentiusziekenhuis was het al zover”, zegt Steve Van Avermaet, gedelegeerd bestuurder van DTM Taxi.

“Het is de eerste keer dat we het ziekenhuis niet halen en dat de bevalling daadwerkelijk op de achterbank in de taxi diende te gebeuren. De vader zat mee op de achterbank en heeft geassisteerd, onze chauffeur moest niet helpen en bleef op vraag van de moeder doorrijden.”

© Victoriano Moreno

De bevalling zelf verliep gelukkig zonder problemen en alle betrokkenen moesten weliswaar even bekomen, maar verkeren in goede gezondheid. “We gaan maandag zeker nog even langs om een bloemetje en onze gelukwensen over te brengen”, aldus nog Van Avermaet.

“Drie of vier keer persen en hij was er”, zegt mama Ina Araoui uit Deurne over haar zoontje Abdoulaye Wane. “In het ziekenhuis hebben verpleegkundigen en artsen mij direct opgevangen. Alles gaat goed met mij en met ons zoontje.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER