“Doe dit nooit als je pasta kookt”: 10 moderne keukenmythes onderzocht, van champignons wassen tot je steak dichtschroeien voor sappig vlees
Er bestaan heel wat trucjes om je te helpen tijdens het koken of om gerechten beter tot hun recht te laten komen. Zo zouden champignons hun smaak verliezen als je ze wast. En een sappige steak krijg je door het vlees van bij de start dicht te schroeien. Maar klopt dat ook? We nemen tien keukenmythes onder de loep, die zelfs de beste hobbykoks wel eens verkeerd doen in de keuken. Van Sergio Herman tot Roger Van Damme: 10 experts delen hun ultieme tips.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Van Heinz tot Boni: welke ketchup is lekker én gezond? Diëtist Michaël Sels test er 10 en buist er 2: “Dit is meer gelei dan saus”
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
EU verspilt elk jaar drie miljoen ton kippenveren: zouden we ze misschien kunnen opeten?
Europeanen zijn dol op kippenvlees. Dat zien we aan de drie ton veren die er elk jaar overblijven door de productie van kippenvlees. Maar wat gebeurt er eigenlijk met deze veren? De meeste belanden wellicht op de afvalhoop, of worden verbrand, maar eigenlijk kunnen we zo ook opeten – en het is nog lekker ook. -
-
Livios
Is een architect verplicht als je je woning wil renoveren?
-
Daarom eet je die zak chips altijd in één keer leeg (ook als je dat niet van plan was)
Als je jezelf ook elke keer voorneemt om één klein kommetje chips te vullen, om dan toch met een lege zak te eindigen, ben je zeker niet alleen. Hoe komt het dat chips zo onweerstaanbaar zijn en dat die zak elke keer opnieuw leeg is voor je het goed en wel beseft? -
Snel van die knoflookadem afgeraken? Recente studie bewijst: “Dit zuivelproduct neemt 99 procent van de geur weg”
Look eten en jezelf daarna ongemakkelijk voelen door de knoflookadem: we hebben het allemaal al meegemaakt. We lezen ook veel feiten en fabels over wat ertegen werkt, en na al die mythes die de ronde doen hebben Amerikaanse wetenschappers écht iets ontdekt wat werkt. En wat blijkt? De oplossing vinden we terug in het zuivelaanbod van de supermarkt. -
PREMIUM
Luc Bellings test 10 keer balletjes in tomatensaus en deelt een 0/10 en 8/10 uit: “Lekkere vleessmaak en goed gekruide saus”
-
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
-
Verrassend: dit is het beste moment om ’s morgens je tanden te poetsen
De ene poetst zijn tanden voor het ontbijt, de andere erna, maar wat is nu eigenlijk de juiste volgorde? En wat als je niét ontbijt? Tandarts Jean-Paul Souffriau van het Verbond der Vlaamse Tandartsen geeft voor eens en altijd het juiste antwoord op de vraag. -
KIJK. “Normaal is het 200 gram vlees per persoon, nu is dat 400 gram”: eerste echt lenteweekend zorgt voor stormloop in slagerijen
Een stralende dag betekent traditiegetrouw barbecueën en dat merken ze in de slagerijen. Daar lopen dit weekend tot 40 procent meer bestellingen binnen, en wat opvalt: die bestellingen zijn ook groter. “Normaal is het 200 gram vlees per persoon, nu is dat 400 gram”, aldus Luc De Laet van Butcher’s Store in Hove. -
PREMIUM
“Hier komt een maaltijd zelden meermaals op tafel”: hoe kookt Kathleen voor 5 personen zonder uren in de keuken te staan?