10 keukenmythes onder de loep van 10 experts: verliezen champignons hun smaak als je ze wast met water? En mag je spinazie echt niet meer opnieuw opwarmen?
Volledig scherm
PREMIUM
10 keukenmythes onder de loep van 10 experts: verliezen champignons hun smaak als je ze wast met water? En mag je spinazie echt niet meer opnieuw opwarmen? © Getty Images / Shutterstock / Njam

“Doe dit nooit als je pasta kookt”: 10 moderne keukenmythes onderzocht, van champignons wassen tot je steak dichtschroeien voor sappig vlees

Er bestaan heel wat trucjes om je te helpen tijdens het koken of om gerechten beter tot hun recht te laten komen. Zo zouden champignons hun smaak verliezen als je ze wast. En een sappige steak krijg je door het vlees van bij de start dicht te schroeien. Maar klopt dat ook? We nemen tien keukenmythes onder de loep, die zelfs de beste hobbykoks wel eens verkeerd doen in de keuken. Van Sergio Herman tot Roger Van Damme: 10 experts delen hun ultieme tips.