Econoom Filip Abraham van de KU Leuven schetst de chocolademarkt van vandaag.
Volledig scherm
PREMIUM
Econoom Filip Abraham van de KU Leuven schetst de chocolademarkt van vandaag. © Getty Images / Vlerick Business School

Het geld achter de Belgische chocolade: “Er is een grens aan groei”

Chocoladeproducent Barry Callebaut wil 500 jobs in ons land schrappen. Maar hoe groot is de chocolademarkt in ons land? Maken we onze reputatie op gebied van kwaliteit ook waar in de cijfers? Hoeveel chocolade produceren we en wie koopt die allemaal? En betekenen die ontslagen een kantelpunt? Wij doken samen met chocolade-econoom Filip Abraham (KU Leuven) in de cijfers. “Kwaliteit heeft een prijs, dat kan een weerslag hebben.”

12 reacties

  • Rik Duyvejonck

    2 maanden geleden
    Ik vraag me af waarom bedrijven subsidies krijgen? Is het voor de aandeelhouders? Ze laten toch werknemers afvloeien. Terwijl ze toch woekerwinsten maken.
  • Dany Herman

    2 maanden geleden
    Maak een wet zodat wie personeel ontslaat ze subsidie van tien jaar ver terug vorderen Vraag me trouwens af waarom zulke bedrijven subsidie moeten krijgen, is dit om groot gat in begroting te hebben
  • Gino Denil

    2 maanden geleden
    Bedrijven hebben miljarden subsidies en fiscale voordelen gekregen zonder enige tegen verplichting. En als het weer wat minder gaat gaan ze de kosten nog eens afschuiven op de samenleving. Er moet geen tekening meer bij. We weten welke partijen dat beleid gevoerd hebben.
  • Ives Ameel

    2 maanden geleden
    Ze maken reclame met" Belgische chocolade" maar als ik dat zo zie worden die overal gemaakt, dus label eraf en subsidies terug. Als er maar op kort termijn poen geraapt kan worden nietwaar.
  • Cor Vermonden

    2 maanden geleden
    Miljoenen winst maken en als de subsidies stoppen of minderen zijn ze weg en onze politiek verantwoordelijken werken juist andersom, miljarden verlies maken en nog meer volk in overheden om meer en meer vergoedingen te kunnen ritsen.