Themabeeld.© Shutterstock

Maasmechelaar ranselt vriendin keer op keer af: “Maar onze liefde is zo sterk”

Maasmechelen -

Een 41-jarige man uit Maasmechelen riskeert 12 maanden cel voor herhaaldelijk partnergeweld. Hij sleurde zijn vriendin met de haren van de trap, sloeg haar met een houten plank en greep haar bij de keel. “Maar nu willen we trouwen”, sprak hij.

De eerste feiten waarover de vrouw aangifte deed, dateren van 23 maart 2023 rond half een ’s nachts. De veertiger had honger en maakte zijn vriendin wakker, al liep het snel uit de hand. “Hij sleurde haar met de haren van de trap, stampte haar, sloeg haar met een houten snijplank en smeet een asbak tegen de televisie”, aldus de Tongerse aanklager. De dochter van de vrouw verklaarde aan de politie dat haar mama wel vaker slagen kreeg.

Trouwen

De man kreeg een huisverbod opgelegd, maar op 1 juli liep het weer mis. “Ze kreeg opnieuw slagen met de platte hand in het gezicht en ze werd bij de keel gegrepen”, sprak de aanklager die twaalf maanden cel met probatie-uitstel eist. “Dit is een steeds terugkerend verhaal van partnergeweld. Ze kunnen elkaar niet loslaten.”

Dat blijkt ook uit het relaas van de man. “Tijdens mijn contactverbod ben ik even weggebleven, maar de liefde was zo sterk. Ik wil geen strafblad, want we hebben ons verzoend. Nu willen we zelfs trouwen”, vertelde hij.

Vonnis volgt op 27 maart. (shde)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer