Een kind poseert op een oude tank in Tiraspol, de hoofdstad van Transnistrië.
Volledig scherm
Een kind poseert op een oude tank in Tiraspol, de hoofdstad van Transnistrië. © AFP

Pro-Russische regio Transnistrië in Moldavië vraagt Rusland officieel om bescherming

De pro-Russische regio Transnistrië in het uiterste oosten van Moldavië heeft Rusland officieel om bescherming gevraagd tegen “militaire en economische druk” van de Moldavische regering. In een reactie zegt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken dat het beschermen van de belangen van inwoners van Transnistrië “een prioriteit” is voor Moskou.

51 reacties

  • Peter John Vermeersch

    2 maanden geleden
    Dhr. Poetin heeft altijd gezegd dat hij de oude USSR in ere wil herstellen. Een verwittigd man/vrouw is er 2 waard. Ikzelf heb geen affiniteit met Oost-Europa. Maar als humaan wezen kan ik mij er alles bij voorstellen.
  • René De Troch

    2 maanden geleden
    Iedereen zit maar bezig over het uitbreiden van Rusland. Wat doet de NAVO dan ? Ze dagen de Russen uit door hun buurlanden en grenzen in te palmen..
  • Hugo hofmans

    2 maanden geleden
    Die voormalige Sovjets toch .... Laat ze hun Sovjet rijk nieuwe stijl snel realiseren met de afspraak dat ze niet iedereen lastig vallen met hun problemen. Zo kan de EU verder met wat écht belangrijk is. Gewoon, zij hun problemen en wij de onze en uit mekaars vaarwater bijven.
  • Jos Trapestein

    2 maanden geleden
    Dit is waar een internationaal gecontroleerd referendum soelaas kan bieden. Er moeten dan controleurs aanwezig zijn die door beide partijen als onafhankelijk gezien worden. De andere optie is oorlog! Dus het lijkt me een kleine moeite tov het alternatief.
  • Danny Govaerts

    2 maanden geleden
    Bij deze ligt Moldavië ook te wachten wat Oekraïne al moet ondergaan . Het locale bestuur zal onder vuur komen en geen onafhankelijk standpunten meer kunnen innemen. Nu heeft Moldavië nog wel het geluk om afgesloten te liggen van Rusland door Oekraïne maar je krijgt al een beeld van hoe de oorlog zal uitbreiden. En de Russische troepen gestationeerd in Moldavië ook Oekraïne van daar kunnen aanvallen. En zo de oorlog uitbreiden.