Zo ziet 'Streetlife' er langs binnen uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo ziet 'Streetlife' er langs binnen uit. © RV

Van de dansvloer naar kroket uit de muur: eigenaars van iconische nachtclub brengen Nederlands concept naar Overpoort

In Nederland bestaat het al jaren, maar ook de Gentse Overpoort heeft nu een eigen ‘kroketmuur’. Voor 3 euro het stuk haal je er een dampende vleeskroket uit een van de hokjes. Al biedt ‘Streetlife’ ook volwaardige gerechten aan. “We bedachten zelfs een eigen creatie”, zegt zaakvoerder Gilles De Bruyne, mede-eigenaar van de legendarische nachtclub Decadance. “Dat wordt ongetwijfeld een bestseller.”

  1. “Zij en wij schreeuwen om psychische hulp, maar het is er gewoon niet voldoende”: meisje (bijna 17) en haar ouders slaken noodkreet
    PREMIUM

    “Zij en wij schreeuwen om psychische hulp, maar het is er gewoon niet voldoende”: meisje (bijna 17) en haar ouders slaken noodkreet

    Al meer dan twee jaar schreeuwen E. (bijna 17) uit Oost-Vlaanderen en haar ouders om de gepaste psychische zorg. Al even lang is het een zoektocht naar een intensieve behandeling en opname. En ze staan lang niet alleen. Overal in Vlaanderen smeken jongeren om gepaste begeleiding, maar vinden ze geen plaats waar ze langdurig kunnen opgenomen worden en staat de zorg met de rug tegen de muur. Het is een noodkreet van een verontruste moeder in naam van zovelen. “Zij en wij schreeuwen om hulp, maar het is er gewoon niet voldoende”, vertelt de mama.
    Gent
  2. KIJK. Jonge inbrekers terroriseren wekenlang handelaars in Gentbrugge en laten spoor van vernieling achter: “Heb twee maanden in mijn winkel geslapen”

    KIJK. Jonge inbrekers terrorise­ren wekenlang handelaars in Gentbrugge en laten spoor van vernieling achter: “Heb twee maanden in mijn winkel geslapen”

    In Gentbrugge kunnen handelaars sinds kort weer met een geruster hart gaan slapen, nu de stroom aan gewelddadige inbraken gaan liggen is. De daders, vaak minderjarigen, lieten in de voorbije weken en maanden een spoor van vernieling achter in de Gentse deelgemeente. “Sommigen konden gevat worden, maar werden dezelfde dag alweer vrijgelaten...” Eén van die waanzinnige inbraken werd door een ongeruste overbuur van begin tot einde op beeld vastgelegd.
    Gent