Beelden tonen hoe leerling in elkaar wordt geslagen door vier jongeren aan schoolpoort: “Kans is groot dat ze zich van slachtoffer hebben vergist”

Tessenderlo -

Aan de schoolpoort van Campus Max in Tessenderlo is dinsdag een zware vechtpartij uitgebroken. Een jongeman incasseerde verschillende klappen van vier jongemannen. Hij raakte lichtgewond. De vechtpartij werd gefilmd en de beelden worden gedeeld.

Olivier Simons

De politie Beringen/Ham/Tessenderlo is een onderzoek gestart naar de feiten, nadat zowel de ouders van de jongen als de school klacht hebben ingediend. “Dinsdagnamiddag werd de jongen, die in het laatste jaar zit, na schooltijd opgewacht aan de poort van Campus Max College in de Stationsstraat”, zegt algemeen directeur Davy Mellemans. “De vier jongeren die hem opwachtten, zijn geen leerlingen of zelfs ex-leerlingen van onze school.”

In een video die circuleert, is te zien hoe de jongen op zijn fiets zit en plots een vuistslag krijgt. Daarna moet hij verschillende slagen en stampen incasseren van het viertal. “De jongen heeft lichte verwondingen opgelopen in zijn gezicht. Maar al bij al stelt hij het goed. Hij is wel serieus geschrokken, maar wordt goed opgevangen door zijn gezin, onze begeleiders, de leerkrachten en zijn medeleerlingen. Vanaf donderdag komt hij terug naar school. We hebben dan immers een uitstap gepland naar een studiebeurs. En hij wil zich volop focussen op verder studeren.”

De aanleiding van de vechtpartij zou te maken hebben met religie. Het slachtoffer zou zich hebben gedragen als een ‘slechte moslim’. “Maar de kans is groot dat de vier jongeren zich vergist hebben van slachtoffer”, zegt Mellemans. “De jongen heeft geen idee waarom hij werd aangepakt. Ik weet zelfs niet of hij een moslim is, dat doet er voor ons ook niet toe.”

Politie en parket communiceren voorlopig niet over de vechtpartij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen