Vrachtwagen met klapband duwt auto door vangrails op A12: bestuurder komt met de schrik vrij

© BFM

Stabroek -

Op de A12 richting Nederland heeft een vrachtwagen woensdagmiddag een klapband gekregen. De vrachtwagen week daardoor naar links uit en duwde een auto op het linkerrijvak mee door de vangrails. Beide voertuigen kwamen op de middenberm terecht en moesten getakeld worden.

nelo

Het ongeval gebeurde rond 11.30 uur ter hoogte van Stabroek. Een vrachtwagen met een lading betonnen vangrails reed op de A12 richting Nederland toen hij plots rechts vooraan een klapband kreeg. De vrachtwagen begon daardoor naar links te hellen.

Een auto die op het linkerrijvak reed, werd geraakt door de vrachtwagen en mee door de vangrails geduwd. De twee voertuigen kwamen op de middenberm tot stilstand. Niemand raakte gewond, de bestuurders kwamen er met de schrik van af. Hun voertuigen moesten wel getakeld worden.

Brandweer Zone Antwerpen kwam met meerdere manschappen ter plaatse om de benzine te controleren en verwrongen stukken vangrail weg te zagen voor de takelwerken. De auto is intussen getakeld. Voor de takeling van de vrachtwagen is de linkerrijstrook op de A12 richting Nederland afgesloten. De lading moest eerst worden overgeladen in een andere vrachtwagen van dezelfde firma. De takeling zal nog enige tijd in beslag nemen.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen