Ga naar de inhoud

Tessa Wullaert breekt alle records bij de Flames: "Kan bij elke club meedraaien, maar kies voor mijn familie"

 wo 28 februari 2024 16:38
Wullaert
Tessa Wullaert pronkt met de wedstrijdbal na haar hattrick tegen Hongarije.

Met 3 goals erbij tegen Hongarije heeft Tessa Wullaert de teller van haar interlandgoals op 82 gebracht. "Het is jammer dat de assists niet worden bijgehouden of de statistieken waren nog spectaculairder geweest", zegt de aanvoerster van de Red Flames in de meest recente aflevering van Sporza Daily.

De winnaar in Wullaert: "Reden waarom mensen mij niet zo graag hebben"

Romelu Lukaku: 30 jaar en 83 interlandgoals.

Tessa Wullaert: 30 jaar en 82 interlandgoals.

 

Terwijl Romelu Lukaku alle Belgische records aan diggelen slaat bij de Rode Duivels, doet Tessa Wullaert dat al een tijdje bij de Red Flames.

Toch voelt Wullaert zich nog altijd wat miskend in België - ook hier valt makkelijk een parallel te trekken met Lukaku.

 

"Iedereen die zich in het verleden kritisch uitte, moet nu zijn woorden terugnemen", zei bondscoach Ives Serneels hier gisteravond over na een nieuwe hattrick van Wullaert tegen Hongarije.

 

"Ik wil gewoon alles winnen, dat zit in mijn karakter", komt Wullaert erop terug in Sporza Daily. "Het heeft mij al zover gebracht en is misschien ook de reden waarom de mensen mij minder leuk vinden of niet zo graag hebben."

Het speciale karakter van Wullaert: "Eén Wullaert is genoeg"

Hermien Vanbeveren, die de Red Flames en het vrouwenvoetbal al jaren volgt voor de radio, geeft toe dat Wullaert soms een dunne lijn bewandelt.

 

"Het is een speciaal karakter. Zo één iemand bij de Flames is genoeg, dat is perfect. Iedereen weet hoe ze functioneert en daarom dat dat ook aanvaard wordt. En het heeft een positief effect op de groep."

 

"Het is voor de jonge speelsters ook goed dat ze veeleisend is en dat ook toont. Je ziet het meteen als iets haar niet zint, als een pass niet goed is of zo."

 

Jarne Teulings is zo'n jonge speelster die zich aan Wullaert probeert op te trekken. Ze speelt zowel bij Fortuna Sittard als de Red Flames samen met de Belgische topschutter aller tijden.

 

"Ik speel nu 4 jaar met haar samen. Dan is het logisch dat ik de dingen probeer te doen die zij doet. We praten ook genoeg over voetbal. Ik weet wat zij van mij vindt of wat ze vindt dat ik beter moet doen."

Wullaert
Tessa Wullaert won in januari voor de 4e keer de Gouden Schoen.

De doelpuntenmachine Wullaert: "Geen concurrentiestrijd met Lukaku"

Met haar 82 goals voor België zit Tessa Wullaert Romelu Lukaku op de hielen, maar zelf vindt ze het zinloos om zich met de spits van AS Roma te vergelijken.

 

"Zonder afbreuk te doen aan Lukaku, maar voor hen is het makkelijker, want de Rode Duivels zijn altijd favoriet."

 

"De assists worden jammer genoeg niet geteld, want ik denk dat ik daar ook aan een hoog aantal zou zitten. Dat zou het nog spectaculairder maken."

 

"Maar ik zie het dus niet als een concurrentiestrijd met Lukaku. Elk zijn werk. Mooi dat we allebei iets betekenen voor België en zo in de geschiedenisboeken terechtkomen."

Volgens mijn vriend behoor ik tot de top 10 van alle spitsen.

Tessa Wullaert

Wullaert klimt in ieder geval, net als Lukaku, gestaag op de lijstjes met internationale topschutters aller tijden. Waar plaatst ze zichzelf op het wereldniveau?

 

"Mijn vriend zegt altijd dat ik tot de top 10 behoor van de spitsen. Ik zal hem maar geloven, al zou ik dat zelf nooit zeggen."

 

"Als je naar de statistieken kijkt, denk ik dat ik bij elke ploeg mee zou kunnen draaien. Maar momenteel kies ik voor mijn familie. Ik presteer het best als de balans goed is en ik het voetbal naast mij kan neerleggen."

 

"Ik ben ook nog altijd maar 30 jaar, ik heb nog enkele jaren te gaan. Ik wil nog altijd beter worden. Er zijn ook nog altijd werkpunten. Dat maakt het zo interessant."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: