ID/ Sammy Van Cauteren
Volledig scherm
© ID/ Sammy Van Cauteren

Binnenkort toegangspoortjes aan NMBS-stations? N-VA: “Wie geen ticket heeft, moet niet op het perron zijn”

De NMBS betrapte vorig jaar maar liefst 497.000 zwartrijders. Een getal dat een onderschatting is van het reële aantal, hekelt N-VA. Toegangspoortjes op de perrons zouden volgens de oppositiepartij een oplossing kunnen zijn. NMBS schiet het voorstel niet meteen af, maar wijst op de “investeringskost die daaraan verbonden is”.

280 reacties

  • Yvan Catteeuw

    2 maanden geleden
    Hoe moet je dan je dochter helpen die met buggy en een peuter van de trein wilt stappen. Nu wacht ik haar op op het perron. Moet ik daar nu ook al voor betalen? En zal er dan een perronkaart bestaan?
  • Jan Hyzak

    2 maanden geleden
    Poortjes werkten vroeger perfect. Nu dan ook.Het werkt vooral psychologisch en zal alvast bijdragen tot iets meer burgerzin, want nu is àlles vrijblijvend.
  • Marc Verhegge

    2 maanden geleden
    Gratis openbaar vervoer. Nmbs heeft toch reeds jaren opde kap van de belastingbetaler geleeft. Je bespaart op de poortjes en de treinbegeleiders. Op de trein rond Parijs zijn er ook geen begeleiders.
  • Hilde Wuytack

    2 maanden geleden
    Goed idee, zullen geen zwartrijders meer zijn. Een groot verliespunt minder en moeten ze mss de prijzen niet steeds verhogen. Je moet maar eens in Antwerpen met de bus/tram eens meerijden.
  • Sabrina Raes

    2 maanden geleden
    Is in Nederland ook zo en zou overal moeten zijn, op de bus ook