© Jimmy Kets

weer

Einde van maandenlange herfst in zicht? KMI voorspelt volgende week “lenteachtig weer” met temperaturen van 13 graden en meer

Na maanden van ochtendgrijs, regenbuien en donkere avonden krijgen we volgende week mogelijk een eerste vroege opstoot van de lente.

jvt

Langetermijnvoorspellingen zijn altijd wispelturig, maar volgende week krijgen we mogelijk een voorproefje van lenteweer. “In de loop van volgende week komt er waarschijnlijk een eerste vroege lenteopstoot met maxima van 15 graden en meer”, stelde weerman Frank Deboosere op X (Twitter).

LEES OOK. Na zes maanden herfst snakken we naar lenteweer. Wanneer wordt het droog, zonnig en warm?

Het KMI bevestigt dat weerbeeld, al tempert het meteorologisch instituut de temperatuurverwachting. “Dankzij een hogedrukgebied ten noordoosten van ons land wordt het weerbeeld mogelijk lenteachtig”, stelt het KMI in zijn verwachtingen van de komende veertien dagen. “Met een oostelijke stroming wordt meestal droge continentale lucht naar ons land aangevoerd. Het is vaak zonnig en vrij zacht voor de tijd van het jaar met maxima rond 12 of 13 graden in het centrum of plaatselijk nog iets meer.”

Komend weekend blijft het weer nog wel wisselvallig. Zaterdag begint droog met opklaringen, maar in de namiddag trekt een nieuwe regenzone over het land. Ook zondag is onstabiel met buien, maar er zijn ook opklaringen mogelijk.

Vrijdag begint overigens de meteorologische lente.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER