© TVL

Verkiezingen 2024

Milieutechnoloog Peter Smeets uit Peer trekt Vlaamse lijst BoerBurgerBelangen

Peer -

Bij de Vlaamse verkiezingen van 9 juni zal gemeenteraadslid Peter Smeets uit Peer de lijst van BoerBurgerBelangen (BBB) trekken.

Milieudeskundige Peter Smeets zetelt als onafhankelijke in de gemeenteraad van Peer en heeft zich eind vorig jaar aangesloten bij BBB. Hij zal op 9 juni de Vlaamse lijst aanvoeren. “Er is een vertrouwensbreuk tussen de politiek en de burgers. Dat willen we met de BBB veranderen. We willen echt mee beleid gaan voeren, maar bij ons zal wel de mens centraal staan, ongeacht of het nu een burger, landbouwer of ondernemer is”, zei Smeets toen. Naar eigen zeggen ging hij in de politiek omdat hij als professioneel milieutechnoloog regelmatig vaststelde hoe het negeren van wetenschappelijke wetmatigheden leidt tot slechte wetgeving en een slecht beleid en dat de overheid zich zelf niet altijd aan de eigen wetgeving houdt.

Peter Smeets trekt op 9 juni de Vlaamse lijst van BoerBurgerBelangen in Limburg.© Dick Demey

Melkveehouder Maxime Roelands uit Tongeren zal de Vlaamse BBB-lijst duwen. Als vertegenwoordiger van zaaigoed voor professionele landbouw en als lid van meerdere verenigingen, zegt hij goed te weten voor welke uitdagingen de sector staat met het huidige stikstofdecreet en de natuurherstelwet. (yl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer