“Dit is iets normaal in Europa”: Cristiano Ronaldo komt met wel heel opmerkelijk excuus na obsceen gebaar richting Messi-fans

Cristiano Ronaldo heeft zich volgens de Saudische pers verantwoord voor zijn obsceen gebaar dat hij na de gewonnen wedstrijd tegen Al-Shabab richting enkele Messi-fans uitte. De Portugees verklaarde dat gebaar als “iets normaal in Europa” en “een viering die kracht en vreugde uitdrukt”. Uiteindelijk kreeg de wereldster één wedstrijd schorsing.

Jens Jacobs

Hij blijft dan wel aan de lopende band scoren, toch zorgde Cristiano Ronaldo de afgelopen weken voor heel wat commotie in Saudi-Arabië. Na de gewonnen wedstrijd tegen het Al-Shabab van Rode Duivel Yannick Carrasco richtte de 39-jarige Portugese stervoetballer zich eerst tot de thuisfans - die de hele wedstrijd ‘Messi’ scandeerden - met een hand achter zijn oren. Nadien volgde een vermeend obsceen handgebaar, te zien op amateurbeelden. Ronaldo liet zich meermaals betrappen op het herhaaldelijk voorwaarts pompen met de hand ter hoogte van de bekkenstreek. De Saudische Voetbalfederatie (SAFF) kon het gebaar niet smaken en startte een onderzoek.

Daarin moest CR7 zich verantwoorden, maar de Portugees was zich duidelijk van geen kwaad bewust. “Ik respecteer alle clubs”, aldus Ronaldo. “Dit is een viering die vreugde en kracht uitdrukt. Het is helemaal niet provocerend. Dit is iets normaal in Europa.”

Déjá vu

Het is niet de eerste keer dat Ronaldo in opspraak komt voor gebaren op en naast het veld. In april vorig jaar leek hij zijn geslachtsdeel vast te grijpen toen hij op weg was naar de dug-out na de competitiewedstrijd tegen Al Hilal, die Al Nassr met 2-0 verloor. Eerder deze maand stopte Ronaldo een sjaal van Al Hilal-sjaal in zijn broek om die vervolgens weg te gooien toen hij afdroop na de 2-0-nederlaag in de finale van de Riyadh Season Cup.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer