Het personeel van twee woonzorgcentra in Lommel overhandigde een petitie aan de Lommelse gemeenteraad.© gvb

Zorgen rond weekendwerk: personeel woonzorgcentra overhandigt petitie aan Lommelse gemeenteraad

Lommel -

Een opmerkelijke actie bij aanvang van de Lommelse gemeenteraad. Zorgmedewerkers van woonzorgcentra Kapittelhof en Hoevezavel overhandigden een petitie waarmee ze hun bezorgdheid uitten over een nieuwe regeling rond weekendwerk.

Geert Van Baelen

Medewerkers van de twee woon-zorgcentra van ZorgGroep Lommel uitten voor aanvang van de gemeenteraad tijdens het spreekrecht hun ongenoegen over de nieuwe regeling rond de zondagspremie. “In het rechtssysteem dat zou starten op 1 maart, moeten we meer werken om minder te verdienen”, aldus een woordvoerder. “Dat staat in schril contrast met het applaus dat we kregen tijdens de coronacrisis.”

Nieuw voorstel

Schepen Nancy Bleys (cd&v) reageerde dat de nieuwe regeling, die ook was doorgesproken met de vakbonden, geen besparingsoperatie betreft. “Wat nu alleen een zondagspremie is, hebben we willen uitspreiden over het hele weekend voor mensen die onverwacht worden opgeroepen. We hebben dat in een wachtregeling willen uitwerken. Samen met de directeur hebben we jullie grieven bekeken. We zullen met een nieuw voorstel komen dat momenteel wordt uitgewerkt, en dat retroactief kan worden toegepast vanaf 1 maart.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer