Mitch McConnell
AFP or licensors

Mitch McConnell stopt als Republikeinse leider van Amerikaanse Senaat

Mitch McConnell, de Republikeinse minderheidsleider van de Senaat, stopt in november. Dat heeft hij aangekondigd in de Senaat. Hij was de langstzittende Senaatsleider uit de Amerikaanse geschiedenis.

McConnell was bijna 20 jaar minderheids- of meerderheidsleider in de Senaat. Dat maakt van hem de langstzittende Senaatsleider uit de Amerikaanse geschiedenis. Hij zetelt sinds 1985 in de Eerste Kamer van het Congres en volgde in 2007 William H. Frist als Republikeinse leider.

Persagentschap AP meldde eerder al dat de 82-jarige McConnell zijn beslissing zou aankondigen in de Senaat, en dat heeft hij ook gedaan.

"Dit wordt mijn laatste termijn als Republikeinse leider. Ik ben niet meteen weg", zei hij volgens de Amerikaanse media.

"Mijn collega's hebben me de tijd gegeven tot we in november een nieuwe leider hebben gekozen, die in januari de fakkel overneemt. Ik breng de job die de mensen van Kentucky me hebben gegeven tot een goed einde, maar dan wel vanuit een andere stoel."

BEKIJK - Mitch McConnell kondigt zijn laatste termijn als Republikeinse leider aan in de Senaat:

Videospeler inladen...

McConnell haalde vorig jaar nog het nieuws toen hij tot twee keer toe in zowat een maand secondelang stilviel tijdens een persconferentie.

BEKIJK - Mitch McConnell valt plots stil tijdens een persconferentie, eind augustus 2023:

Videospeler inladen...

BEKIJK - Hetzelfde overkwam McConnell eind juli 2023 al eens, ook dan tijdens een persconferentie:

Videospeler inladen...
© 2024 Bill Clark

Meest gelezen