Wagen rijdt in op groep fietsende vrouwen in Kasterlee: twee doden, één zwaargewonde

© MPH

In Kasterlee is ter hoogte van de Turnhoutsebaan (N19) een wagen ingereden op een groep van zes fietsers. Daarbij zijn twee mensen om het leven gekomen: het gaat om twee vrouwen van 65 en 76 jaar uit het nabije Retie. Eén persoon verkeert in levensgevaar, drie anderen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht.

jdb, mtm

Een groep van twaalf fietsers, allemaal vrouwen uit Retie, wilde ter hoogte van het kruispunt van de Turnhoutsebaan en Kleinrees de weg oversteken. Ze reden in twee groepjes van zes. Zes fietsers werden opgeschept door een auto van een Nederlandse bestuurder (65).

De fietsen lagen verspreid over de baan. Twee mensen overleefden de klap niet. Drie andere fietsers raakten gewond, waarvan één 76-jarige er erg aan toe is. De passagier van de wagen, de 86-jarige vader van de bestuurder, liep lichte verwondingen op.

Geen verkeerslichten

“Zowel de MUG, de brandweer en psychosociale diensten zijn ter plaatse om eerste hulp toe te dienen aan alle betrokkenen”, zegt waarnemend burgemeester Mies Meus (CD&V) aan Nieuwsblad.be.

Het parket heeft een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Volgens de eerste vaststellingen was de autobestuurder niet onder invloed van drank of drugs.

Volgens de burgemeester vond het ongeval plaats op een cruciale oversteekplaats voor het lokale fietsroutenetwerk. “Fietsers moeten daar echter een tweevaksbaan oversteken waar het verkeer 90 kilometer per uur mag rijden. We zijn als gemeente dan ook al langer vragende partij om er verkeerslichten te plaatsen. Het Agentschap Wegen en Verkeer onderzoekt momenteel de opties, maar jammer genoeg komt dat te laat voor de betrokkenen van dit ongeval.”

Omrijden

De gemeente vraagt aan de mensen om de omgeving van het ongeval voorlopig te vermijden. De Turnhoutsebaan (N19) is in beide richtingen afgesloten. Het verkeer vanuit Turnhout naar Kasterlee of Geel wordt gevraagd om te rijden via Retie (E34), vanuit Geel naar Turnhout is er een lokale omleiding langs Retie en Lichtaart. De hinder zal wellicht lange tijd aanhouden, zo laat de gemeente nog weten.

© MPH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen