© MPH

Auto schept fietsers op: twee vrouwen komen om, derde in levensgevaar

In Kasterlee zijn maandagnamiddag bij een zwaar ongeval twee doden en vier gewonden gevallen. Een van de gewonden verkeert in levensgevaar.

MPH

Een groep van twaalf fietsers, allemaal vrouwen uit Retie, wilde ter hoogte van het kruispunt van de Turnhoutsebaan en Kleinrees de weg oversteken. Ze reden in twee groepjes van zes. Zes fietsers werden opgeschept door een auto met Nederlandse nummerplaat.

De fietsen lagen verspreid over de baan. Twee mensen overleefden de klap niet. Het gaat om twee vrouwen van 65 en 76 jaar oud uit Retie. Een derde slachtoffer, een 76-jarige vrouw, verkeert in levensgevaar. Twee anderen werden met lichtere verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder van de wagen is een 65-jarige Nederlander. Zijn 86-jarige vader, die naast hem zat, liep lichte verwondingen op.

“Zowel de MUG, de brandweer en psychosociale diensten kwamen ter plaatse om eerste hulp toe te dienen aan alle betrokkenen”, liet waarnemend burgemeester Mies Meus (CD&V) weten aan onze redactie.

De weg was anderhalf uur lang volledig afgesloten. Rond 16.30 uur werd één rijstrook vrijgegeven. Een uurtje later was de rijbaan terug volledig vrij.

90 kilometer per uur

“Het ongeval gebeurde op een cruciale oversteekplaats voor het lokale fietsroutenetwerk”, zegt ze. “Fietsers moeten daar echter een tweevaksbaan oversteken waar het verkeer 90 kilometer per uur mag rijden. We zijn als gemeente dan ook al langer vragende partij om er verkeerslichten te plaatsen. Het Agentschap Wegen en Verkeer onderzoekt momenteel de opties, maar jammer genoeg komt dat te laat voor de betrokkenen van dit ongeval.”

De gemeente Kasterlee betuigt intussen haar medeleven aan de slachtoffers en nabestaanden.

© MPH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER