De stakingsactie treft meer dan 3.500 passagiers.
Nicolas Maeterlinck

Deel van cabinepersoneel Brussels Airlines staakt voort: 3 op de 10 vluchten geschrapt 

Op de tweede stakingsdag bij Brussels Airlines worden 3 op de 10 vluchten van de vliegtuigmaatschappij geschrapt. Het gaat om meerdere vluchten van en naar Europese, Afrikaanse en Amerikaanse bestemmingen. Volgens Brussels Airlines worden alle passagiers omgeboekt op andere vluchten, en kunnen de meesten vandaag vertrekken.

Ook vandaag kunnen mensen die vliegen met Brussels Airlines hinder ondervinden. Als gevolg van een staking bij de luchtvaartmaatschappij worden 3 op de 10 vluchten geannuleerd. Het gaat om vluchten die vertrekken van en aankomen op de luchthaven Brussels Airport. 

Gisteren begon de stakingsactie van het cabinepersoneel van Brussels Airlines. De stewards en stewardessen van de luchtvaartmaatschappij eisen betere loonvoorwaarden en een verlichting van de werkdruk.

Het overleg tussen de directie en de vakbonden heeft nog geen resultaat opgeleverd. Ondanks een "zeer substantieel" voorstel van de directie, werd er geen overeenstemming bereikt, aldus Brussels Airlines. 

3.500 passagiers

De actie treft meer dan 3.500 passagiers. De luchtvaartmaatschappij zegt dat ze iedereen heeft kunnen herboeken op andere vluchten, en dat de meesten ook vandaag kunnen vertrekken. Brussels Airlines vraagt bijvoorbeeld aan andere maatschappijen binnen de Lufthansa-groep om grotere vliegtuigen in te zetten.

Deze vluchten worden geannuleerd:

Van Brussel naar Milaan, Frankfurt, Madrid, Hamburg, Toulouse, Kopenhagen, Lomé, Nice, Conakry, Bilbao en New York. 

Vanuit Douala, Bujumbura, Praag, Boedapest, Venetië, Warschau, Kopenhagen, Madrid, Frankfurt, Milaan en München.

Meest gelezen