Maxim De Cuyper gaf ref Lothar D'hondt een zetje en kreeg daarvoor rood. Hij moet een stevige schorsing vrezen.
Volledig scherm
Maxim De Cuyper gaf ref Lothar D'hondt een zetje en kreeg daarvoor rood. Hij moet een stevige schorsing vrezen. © BELGA / VTM

Bondsparket vordert vier speeldagen schorsing voor Maxim De Cuyper na duw aan ref Lothar D’hondt

Club Brugge lijkt Maxim De Cuyper, zoals verwacht, de komende weken te moeten missen. Het Bondsparket vordert vier speeldagen schorsing, waarvan twee met uitstel, voor de Club-verdediger. De Cuyper kreeg in het slot van de bekermatch tegen Union rood voor een duw aan scheidsrechter Lothar D’Hondt.

40 reacties

  • DIRK SPRANGERS

    2 maanden geleden
    Maxim ging kort daarvoor ook al zwaar over de schreef tegenover de scheidsrechter !! Zo opgefokt,onvoorstelbaar eigenlijk...
  • Heinz Rumes

    2 maanden geleden
    Het moet mij van het hart, als De Cuyper geschorst wordt dan moest Debast van Anderlecht ook geschorst worden maar die kreeg alleen maar geel, ongelijkheid in de straffen maken het eerlijke voetbal gewoon kapot, en het spel wordt ook alsmaar agressiever, heeft dat met geld te maken ?
  • Danny Verreycken

    2 maanden geleden
    Kan er iemand mij het verschil eens uitleggen: Een profvoetballer, die volgens mij dan ook nog ergens een voorbeeldfunctie heeft, mag 3 (DRIE!!!) speeldagen schorsing verwachten terwijl een G-voetballer, een voetballer met een mentale beperking, voor eenzelfde duw een schorsing krijgt tot en met 30 JUNI 2025 met daarbovenop nog 1,5 jaar voorwaardelijk. Kan iemand mij dit eens uitleggen aub, want ik snap er niks meer van.
  • Johan Hilgert

    2 maanden geleden
    je kan ook op een normale manier zeggen dat je niet akkoord bent met de scheidsrechter. Zonder duwen of roepen. Ik heb de duw niet gezien, dus ik kan niet oordelen of 5 speeldagen terecht is.
  • Eric Bex

    2 maanden geleden
    Een beetje serieus blijven. Sommigen spreken hier over een schorsing van jaren. Maxim heeft een zetje gegeven aan de scheids na een dubieuze beslissing. Dat hij een sanctie moet krijgen akkoord maar niet overdrijven.