Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Als autobestuurder moet je binnenkort verplicht het portier met de rechterhand openen

Als je je rijbewijs wil halen, word je binnenkort ook gecontroleerd op de manier waarop je je autodeur opendoet. Dat melden de kranten van Mediahuis. De ‘Dutch Reach’ zal in heel Europa de standaard worden om ongevallen met openzwaaiende autodeuren te vermijden.

310 reacties

  • Pierre Bos

    2 maanden geleden
    Al enkele keren ondervonden dat het portier uit mijn rechterhand schiet als ik ze op die manier open en zeker bij een beetje rugwind is dat levensgevaarlijk (voor de fietsers). De oplossing is de achteruitkijkspiegel!
  • HERMAN BEULLENS

    2 maanden geleden
    Mijn auto heeft een optie die ACHTERUITKIJKSPIEGEL noemt! Ik heb genoeg van EU en overheidsbemoeienissen.
  • Hilde Vandenberghe

    2 maanden geleden
    Met onze wagen krijgen we bij het openen van de deuren een waarschuwing als er een voetganger of fietser of zelf een wagen langs de lezer voorbij komt.
  • Vincent Henry

    2 maanden geleden
    Voor fietsers doet men alles. Voetgangers tellen niet meer mee. Er zijn nog straten waar de voetpaden volledig ingenomen worden door geparkeerde auto's (o.a. in Kapellen!). De auto's moden er 50 km/u rijden... Waar kunnen de voetgangers en de rolstoelpatienten dan nog veilig zijn? Wie is aansprakelijk bij ongevallen? ...de gemeente!
  • Mario Adams

    2 maanden geleden
    Dit is absurd en heel onlogisch. Je hebt een buitenspiegel om te kijken of er iemand aan komt. Je deur opendoen met je rechterhand leidt er niet automatisch toe dat je naar achter kijkt!! Trouwens, als ze dit willen dan moeten ze hun absurde logica doortrekken: wat als je links wil afslaan? Wat als je een auto wil voorbijsteken? Wat als je van rijstrook verandert? Moet je dan al rijdend je portier openen om achterom te kijken.?