Nicolas Maeterlinck/Belga Images

Twee inbrekers opgepakt na lange en gevaarlijke politieachtervolging van Mechelen tot in Luik

De politie heeft na een lange achtervolging twee inbrekers kunnen vatten die ingebroken hadden in Leest bij Mechelen. De bewoners verwittigden de politie toen ze twee onbekende mannen uit hun woning zagen komen. De politie kon de vluchtauto lokaliseren en zette de achtervolging in, die eindigde in Luik.

De inbrekers hadden het gemunt op een woning in de Fazantenstraat in Leest bij Mechelen. Toen de bewoners zondagavond rond 20.45 uur thuiskwamen, zagen ze plots dat er twee onbekende mannen hun woning uit vluchtten.

De bewoners belden de politie, die een zoekactie naar de verdachten opstartte. Al snel kon de vluchtauto via ANPR-camera's opgespoord worden. Die reed intussen op de E19 ter hoogte van Mechelen-Zuid tegen snelheden van 160 kilometer per uur.

Op de E40 in Hoegaarden kon de politie de vluchtauto inhalen. Daar probeerde de politieploeg om via de blauwe zwaailichten, sirenes en fysieke gebaren de auto aan de kant te zetten. De chauffeur negeerde het bevel en vluchtte met hoge snelheid en al slalommend tussen het verkeer weg.

Gevaarlijke achtervolging tot in Luik

In Waremme, nabij Luik, kon de auto onderschept worden. De twee verdachten stapten uit de auto en zetten hun vlucht te voet verder. Maar dat duurde niet lang, want in de berm van de autosnelweg kon de politie hen al vatten.

De twee mannen van 18 en 19 jaar van Servische en Italiaanse afkomst waren al gekend voor eerdere feiten. Het inbrekersmateriaal, juwelen en cash geld dat in hun auto lag, werd samen met de auto in beslag genomen. De twee mannen werden overgebracht naar het commissariaat in Mechelen.

Meest gelezen