© ddd

Beelden tonen moment waarop speurders kleuter (5) levend en wel terugvinden in moeras

Op vrijgegeven beelden is het moment te zien waarop politieagenten een vijfjarig meisje terugvinden in een moeras, nadat ze was weggewandeld van haar huis in Tampa in de Amerikaanse staat Florida.

SGG

Toen maandag bekendraakte dat een vijfjarig meisje met autisme plots verdwenen was, gingen alle alarmbellen af. De moeder van het meisje ging nog bij de buren kijken, maar ook zij moesten toegeven dat ze het meisje niet gezien hadden. De moeder nam onmiddellijk contact op met de politie, die meteen grondig te werk ging.

Er werd een helikopter ingeschakeld en een warmtecamera gebruikt. En dat met succes. De agenten speurden kilometers moeras en bos af toen ze plots iets op hun radar zagen. Op de vrijgegeven beelden is te zien hoe in een donkergrijs bos plots een lichtpuntje verschijnt. Het enige levende wezen in de hele omgeving.

Gelukkig waren agenten al in de buurt. “Hé, ik denk dat ik haar in het bos gevonden heb, ze kan je misschien horen als je haar nu roept”, zegt een agent vanuit een helikopter via een radio. “Ze loopt ongeveer 25 meter voor je.”

Op bodycambeelden is daarna te zien hoe de agenten het meisje in de verte spotten. “Daar is ze”, klinkt het. “Kom hier, lieverd”, riepen ze naar het meisje, dat tot boven haar knieën in het water stond. Terwijl zij met open armen in de richting van het meisje lopen, is zij ook duidelijk erg blij de mannen te zien.

Een van de agenten droeg haar daarop het bos uit en zette haar neer in de koffer van zijn wagen. “Je hebt veel gewandeld, lieverd. We waren naar je op zoek.” Hij controleerde vlug of het meisje gewond was, maar dat bleek gelukkig niet het geval.

Door de snelle reactie van de politie kon het meisje binnen het uur veilig herenigd worden met haar familie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER