In het BASS, het nieuwe cultuurhuis, komen bibliotheek, spelotheek en babytheek onder één dak.© frmi

GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Nieuwe weg voor verkaveling in Mechelen-Bovelingen, maar oppositie heeft vragen bij wateroverlast

Heers
Meerderheid: VLDumont (11)Oppositie: CD&V (3), N-VA (2), Hecht (2), Onafhankelijke (1)

Gebruikersreglement: De raad gaf groen licht aan het gebruikersreglement van het BASS, het nieuwe cultuurhuis op de site van het administratief centrum. “Hier komen bibliotheek, speelotheek en babytheek onder één dak”, zei schepen Anneleen Vanherck (VLDumont). “De belangrijkste aanpassingen zijn een nieuw uitleensysteem voor de speelotheek, zelfscanbalie in de bibliotheek en de uitbreiding van de openingsuren. De openingsuren van bibliotheek, speelotheek en babytheek worden ook op elkaar afgestemd. Op termijn zal het reglement van de vestiging Beeld van de Academie Haspengouw eveneens afgestemd worden op dit nieuwe gebruikersreglement. Het gaat in vanaf de officiële opening van het BASS op 22 maart.”

Verkaveling: De raad keurde het tracé goed van een nieuwe verkaveling aan de Burgemeestersstraat in Mechelen-Bovelingen. “Het gaat over een verkaveling van 17 wooneenheden, er zou hier dan een toegangsweg aangelegd worden langs Garage Robinne”, zei burgemeester Kristof Pirard (VLDumont). De oppositie vroeg de stemming en stemde tegen. “Er is al een hoge verkavelingsgraad in Mechelen-Bovelingen en in verschillende dossiers staat aangegeven dat deze zone gevrijwaard moet blijven omwille van mogelijke wateroverlast”, aldus raadslid Mieke Smolders (N-VA).

OCMW-landbouwgronden: De N-VA-fractie deed in een extra punt een oproep aan de meerderheid om de verkoop van OCMW-landbouwgronden te schorsen door de actuele landbouwproblematiek en boerenprotesten. “Deze geplande verkoop zal de verarming van de lokale landbouwers en de onderlinge concurrentiestrijd alleen maar in de hand werken”, zei Mieke Smolders. “We willen onze boeren niet nog meer financieel belasten door hen nu ertoe te dwingen die investering te doen om hun grond te kunnen behouden. We vragen om onze landbouwers met rust te laten en hen meer ademruimte te geven.” De meerderheid bleef echter bij haar standpunt en stemde tegen. (frmi)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer