© ATV

Overvallers leiden douane naar bijna 700 kilo cocaïne in containers met dierenhuiden

Antwerpen -

De douane heeft vorig najaar drie partijen cocaïne in beslag genomen, goed voor 678,84 kilogram cocaïne. Vorig jaar probeerden enkele gewapende mannen die ladingen te stelen op de douanepost op Linkeroever.

Drie overvallers klommen op 3 november 2023 over een poort van de grensinspectiepost (GIP) Linkeroever in de haven van Antwerpen. Ze hadden het gemunt op een container met dierenhuiden die gestald stond in een loods op het terrein. Daar werden drie medewerkers van de douane met een mes bedreigd. De drieste aanval zorgde voor een golf van kritiek bij douaniers en de vakbonden, die dringende veiligheidsmaatregelen eisten.

Al snel bleek de geviseerde container een lading cocaïne te bevatten. Ook in twee andere containers met dierenhuiden trof de douane drugs aan. Donderdag maakte de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën meer details bekend over de drie drugsvangsten. “Het gaat om vondsten van 230,68 kilo, 194,26 kilo en 253,9 kilo, dus goed voor in totaal 678,84 kilo cocaïne.”

De federale gerechtelijke politie (FGP) Antwerpen heeft een onderzoek ingesteld naar de betrokkenen achter de illegale invoer van verdovende middelen.

 (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen