Electronic Arts is het bedrijf achter onder meer het voetbalspel Fifa
© 2020 SOPA Images

Gameontwikkelaar Electronic Arts schrapt bijna 700 jobs

Gameontwikkelaar Electronic Arts (EA) gaat 5 procent van zijn personeel, zo'n 670 werknemers, ontslaan. Het Amerikaanse bedrijf, bekend van onder meer FIFA en The Sims, sluit zich daarmee aan bij alle gamebedrijven die de afgelopen tijd ontslagrondes hebben aangekondigd, waaronder Sony en Microsoft.

EA ontslaat een deel van het personeelsbestand naar eigen zeggen door veranderende klantbehoeften en omdat het bedrijf op andere zaken wil focussen zoals "sport en online gemeenschappen". Zo wordt ook de ontwikkeling van een onbekend aantal games stopgezet. Een jaar geleden schrapte het gameconcern ook al honderden banen.

Sony kondigde eerder deze week aan dat bij de videogametak negenhonderd banen geschrapt worden.  Techgigant Microsoft maakte vorige maand bekend bijna 2.000 mensen te ontslaan bij de videogametak van het bedrijf, waaronder ook Activision Blizzard valt.

Gamebedrijven hebben er onder meer last van dat consumenten na de coronapandemie minder uitgeven aan games. Ook de aanhoudende economische onzekerheid wereldwijd speelt mee.

Meest gelezen